Lookbrood
Dit overheerlijke knoflookbrood past bij elk tapasfeestje. Je vertrekt van onze pizzamix zodat je heel snel klaar bent. Met wat verse kruiden, tomaatjes en eventueel een beetje kaas is dit knoflookbrood het ideale bijgerecht voor je barbecue of tuinfeest.
Voeg toe aan receptenboekje

Lookbrood

1

Meng de Mix voor pizza met de olijfolie en het water en kneed tot een homogeen deeg.

lookbrood
2

Laat het deeg 15 minuten in de koelkast rusten.

lookbrood
3

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Geef het deeg een ovale vorm, ongeveer anderhalve centimeter dik.

lookbrood
4

Pers de knoflookteentjes en meng ze met de olijfolie en peper en zout in een kommetje. Snijd verticale inkepingen in het deeg en borstel het deeg lichtjes in met de knoflookolie.

lookbrood
5

Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze bovenop het deeg. Garneer het lookbrood met zongedroogde tomaten. Kruid vervolgens met nog wat peper en zout en bak het brood ca. 25 minuten op 200 °C tot het goudbruin is.

lookbrood
6

Tip

Serveer dit lookbrood bij voorkeur direct uit de oven.

logo baked louie

Voor 1 brood
Bak- en kookbenodigdheden
Voor je deeg
125 ml water
2 eetlepels olijfolie
Voor de afwerking
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
200 g mozzarella
een handjevol zongedroogde tomaten
peper en zout naar smaak
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
logo baked louie

Voor 1 brood
Bak- en kookbenodigdheden
Voor je deeg
125 ml water
2 eetlepels olijfolie
Voor de afwerking
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
200 g mozzarella
een handjevol zongedroogde tomaten
peper en zout naar smaak
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Meng de Mix voor pizza met de olijfolie en het water en kneed tot een homogeen deeg.

lookbrood
2

Laat het deeg 15 minuten in de koelkast rusten.

lookbrood
3

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Geef het deeg een ovale vorm, ongeveer anderhalve centimeter dik.

lookbrood
4

Pers de knoflookteentjes en meng ze met de olijfolie en peper en zout in een kommetje. Snijd verticale inkepingen in het deeg en borstel het deeg lichtjes in met de knoflookolie.

lookbrood
5

Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze bovenop het deeg. Garneer het lookbrood met zongedroogde tomaten. Kruid vervolgens met nog wat peper en zout en bak het brood ca. 25 minuten op 200 °C tot het goudbruin is.

lookbrood
6

Tip

Serveer dit lookbrood bij voorkeur direct uit de oven.


Reacties van anderen