Met dit recept serveer je een heerlijke taart zonder suiker en zonder tarwe, maar toch lekker zoet en boordevol smaak. Perenschijfjes, speculaaskruiden, gemalen amandelen en volkorenspelt: gezond genieten!
Verwarm de oven voor op 190 °C. Voeg volspeltmeel, amandelpoeder, suikervervanger, bakpoeder, zout, speculaaskruiden, kardemom en gemberpoeder samen in een kom. Meng goed.
2
Maak het beslag
Schil een peer en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng in een tweede kom boter, eieren, melk en de perenblokjes. Voeg de droge ingrediënten toe. Roer tot alles goed gemengd is.
3
Vul de bakvorm
Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier. Giet het beslag erin. Snij de tweede peer in schijfjes. Schik ze in de vorm van een ster in het beslag.
4
Bak de taart
Bak de taart 40 minuten op 190 °C. Bestrooi de rand van de taart met suikervervanger.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Voeg volspeltmeel, amandelpoeder, suikervervanger, bakpoeder, zout, speculaaskruiden, kardemom en gemberpoeder samen in een kom. Meng goed.
2
Maak het beslag
Schil een peer en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng in een tweede kom boter, eieren, melk en de perenblokjes. Voeg de droge ingrediënten toe. Roer tot alles goed gemengd is.
3
Vul de bakvorm
Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier. Giet het beslag erin. Snij de tweede peer in schijfjes. Schik ze in de vorm van een ster in het beslag.
4
Bak de taart
Bak de taart 40 minuten op 190 °C. Bestrooi de rand van de taart met suikervervanger.
Wat zeggen anderen