Kruidig breekbrood met parmezaan
Tuinfeestje of barbecue gepland? Serveer je gasten deze heerlijke hompjes olijvenbrood om met de hand af te scheuren. De geur alleen al brengt iedereen in vakantiesfeer.
Voeg toe aan receptenboekje

Kruidig breekbrood met parmezaan

1

Kneed het deeg

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met de broodmachine of met je handen. Heb je een keukenrobot? Laat het deeg dan 10 minuten kneden.

Kruidig breekbrood met parmezaan
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

3

Vorm het breekbrood

Verdeel het deeg in stukjes van 30 g. Maak er bolletjes van. Beleg een bakplaat met bakpapier. Schik daarop de bolletjes met een beetje tussenruimte in de vorm van een bloem.

Kruidig breekbrood met parmezaan
4

Bestrooi met parmezaan

Bestrijk de bolletjes met losgeklopt ei en strooi er de parmezaan over.

Kruidig breekbrood met parmezaan
5

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 210 °C.

6

Bak het brood

Bak het breekbrood 15 à 20 minuten op 210 °C.

Kruidig breekbrood met parmezaan

Voor het deeg
15 g boter
300 ml water
20 g verse kruiden (basilicum, oregano, tijm)
Verder
100 g parmezaan, geraspt
losgeklopt ei
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Kruidig breekbrood met parmezaan

Voor het deeg
15 g boter
300 ml water
20 g verse kruiden (basilicum, oregano, tijm)
Verder
100 g parmezaan, geraspt
losgeklopt ei
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met de broodmachine of met je handen. Heb je een keukenrobot? Laat het deeg dan 10 minuten kneden.

Kruidig breekbrood met parmezaan
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

3

Vorm het breekbrood

Verdeel het deeg in stukjes van 30 g. Maak er bolletjes van. Beleg een bakplaat met bakpapier. Schik daarop de bolletjes met een beetje tussenruimte in de vorm van een bloem.

Kruidig breekbrood met parmezaan
4

Bestrooi met parmezaan

Bestrijk de bolletjes met losgeklopt ei en strooi er de parmezaan over.

Kruidig breekbrood met parmezaan
5

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 210 °C.

6

Bak het brood

Bak het breekbrood 15 à 20 minuten op 210 °C.


Reacties van anderen