Korenaren met spek en kaas
Geniet samen van deze kunstige broden naar het model van wuivende korenaren op een zonovergoten akker. Breek je stukje af en zet je tanden in een lekkere hap zuurdesembrood met zout spek en pittige kaas.
Voeg toe aan receptenboekje

Korenaren met spek en kaas

1

Kneed het deeg

Voeg de All-in-mix, het water en de gist samen en kneed 20 minuten met de broodmachine of met je handen. Heb je een keukenrobot? Laat het deeg dan 10 minuten kneden.
Korenaken stap 1
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen.
Korenaken stap 2
3

Rol 2 rechthoeken uit

Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Rol beide delen uit tot een rechthoek. Beleg beide rechthoeken met spekjes en kaas. 
Korenalen stap 3
4

Rol op tot worsten

Rol de belegde deegplakken in de lengte stevig op tot worsten. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk ze in met water en bestrooi ze met bloem.
Korenalen stap 4
5

Vorm korenaren

Knip met een schaar hapjes in het deeg op gelijke afstand van elkaar. Leg beurtelings een stukje naar links en een stukje naar rechts.
Korenaken stap 5
6

Laat rijzen

Bedek beide korenaren met huishoudfolie en laat ze 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
7

Bak de korenaren

Bak de korenaren 20 minuten op 200 °C.
Korenaken

Recept voor 2 korenaren
Voor het deeg
500 g AVEVE All-in Zuurdesem
300 ml water
4 g droge gist
Voor de vulling
100 g geraspte kaas
400 g gebakken spekblokjes
Verder
2 bakplaten met bakpapier
Huishoudfolie
Schaar
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Korenaken

Recept voor 2 korenaren
Voor het deeg
500 g AVEVE All-in Zuurdesem
300 ml water
4 g droge gist
Voor de vulling
100 g geraspte kaas
400 g gebakken spekblokjes
Verder
2 bakplaten met bakpapier
Huishoudfolie
Schaar
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg de All-in-mix, het water en de gist samen en kneed 20 minuten met de broodmachine of met je handen. Heb je een keukenrobot? Laat het deeg dan 10 minuten kneden.
Korenaken stap 1
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen.
Korenaken stap 2
3

Rol 2 rechthoeken uit

Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Rol beide delen uit tot een rechthoek. Beleg beide rechthoeken met spekjes en kaas. 
Korenalen stap 3
4

Rol op tot worsten

Rol de belegde deegplakken in de lengte stevig op tot worsten. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk ze in met water en bestrooi ze met bloem.
Korenalen stap 4
5

Vorm korenaren

Knip met een schaar hapjes in het deeg op gelijke afstand van elkaar. Leg beurtelings een stukje naar links en een stukje naar rechts.
Korenaken stap 5
6

Laat rijzen

Bedek beide korenaren met huishoudfolie en laat ze 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
7

Bak de korenaren

Bak de korenaren 20 minuten op 200 °C.

Reacties van anderen