Konijnenbroodjes en vogelnestjes
Hebben je kinderen het laatste paasei geraapt? Trakteer ze als beloning op zelfgebakken konijnenbroodjes en vogelnestjes. Zo aantrekkelijk was je paasbrunch nog nooit.
Voeg toe aan receptenboekje

Konijnenbroodjes en vogelnestjes

1

Kneed het witte deeg

Voeg de ingrediënten samen. Kneed 15 minuten met de broodbakmachine of met de hand. Of 10 minuten met de keukenrobot.
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat het rijzen op kamertemperatuur terwijl je aan het bruine deeg begint.
3

Kneed het bruine deeg

Voeg de ingrediënten samen. Kneed 15 minuten met de broodbakmachine of met de hand. Of 10 minuten met de keukenrobot.
4

Laat rijzen

Dek het witte deeg af met huishoudfolie. Laat beide degen (nog) 35 minuten rijzen op kamertemperatuur.
5

Maak 24 bolletjes

Verdeel beide degen in 12 stukjes. Maak er mooie bolletjes van.
6

Laat rusten

Dek de bolletjes af met huishoudfolie en laat 10 minuten rusten.
7

Vorm 6 konijntjes

Rol een bruin bolletje tot een worstje van zo’n 20 cm. Draai het rond een wit bolletje en twist de uiteinden twee keer. Maak zo drie konijntjes. Maak er nog drie met een bruin bolletje en een wit worstje. Druk bakvaste chocoladedruppels in het deeg als ogen en neus.
8

Maak 4 vogelnestjes

Rol de overige bolletjes tot worstjes. Vlecht er drie in elkaar. Maak de uiteinden van de vlecht aan elkaar vast zodat je een nestje krijgt. Leg in het midden een rauw ei. Maak er zo vier. Leg konijntjes en nestjes op een bakplaat met bakpapier.
9

Decoreer

Bestrijk konijntjes en nestjes met ei. Versier naar keuze met maanzaad, sesamzaad of parelsuiker.
10

Laat rijzen

Dek konijntjes en nestjes af en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 215 °C.
11

Bak konijntjes en nestjes

Bak konijntjes en nestjes 12 à 15 minuten op 215 °C.

Een makkelijke variant voor de konijntjes: vorm een bolletje in je hand tot een peer. Knip de punt met een schaar in zodat je twee oren krijgt.

Laat de kinderen de eieren in de vogelnestjes versieren. Werk de nestjes af met gebaksglazuur en plak er suikerdecoratie voor Pasen op.

Je kunt het witte en het bruine deeg ook tegelijk kneden. Bijvoorbeeld eentje met de keukenrobot en eentje met de hand. Laat beide degen dan 50 minuten rijzen.


Voor 6 konijntjes en 4 vogelnestjes
Voor het witte deeg
125 ml water
Voor het bruine deeg
160 ml water
Verder
2 bakplaten en bakpapier
4 eieren voor de nestjes
1 losgeklopt ei
decoratie maanzaad sesamzaad miniparelsuiker
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 6 konijntjes en 4 vogelnestjes
Voor het witte deeg
125 ml water
Voor het bruine deeg
160 ml water
Verder
2 bakplaten en bakpapier
4 eieren voor de nestjes
1 losgeklopt ei
decoratie maanzaad sesamzaad miniparelsuiker
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het witte deeg

Voeg de ingrediënten samen. Kneed 15 minuten met de broodbakmachine of met de hand. Of 10 minuten met de keukenrobot.
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat het rijzen op kamertemperatuur terwijl je aan het bruine deeg begint.
3

Kneed het bruine deeg

Voeg de ingrediënten samen. Kneed 15 minuten met de broodbakmachine of met de hand. Of 10 minuten met de keukenrobot.
4

Laat rijzen

Dek het witte deeg af met huishoudfolie. Laat beide degen (nog) 35 minuten rijzen op kamertemperatuur.
5

Maak 24 bolletjes

Verdeel beide degen in 12 stukjes. Maak er mooie bolletjes van.
6

Laat rusten

Dek de bolletjes af met huishoudfolie en laat 10 minuten rusten.
7

Vorm 6 konijntjes

Rol een bruin bolletje tot een worstje van zo’n 20 cm. Draai het rond een wit bolletje en twist de uiteinden twee keer. Maak zo drie konijntjes. Maak er nog drie met een bruin bolletje en een wit worstje. Druk bakvaste chocoladedruppels in het deeg als ogen en neus.
8

Maak 4 vogelnestjes

Rol de overige bolletjes tot worstjes. Vlecht er drie in elkaar. Maak de uiteinden van de vlecht aan elkaar vast zodat je een nestje krijgt. Leg in het midden een rauw ei. Maak er zo vier. Leg konijntjes en nestjes op een bakplaat met bakpapier.
9

Decoreer

Bestrijk konijntjes en nestjes met ei. Versier naar keuze met maanzaad, sesamzaad of parelsuiker.
10

Laat rijzen

Dek konijntjes en nestjes af en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 215 °C.
11

Bak konijntjes en nestjes

Bak konijntjes en nestjes 12 à 15 minuten op 215 °C.

Een makkelijke variant voor de konijntjes: vorm een bolletje in je hand tot een peer. Knip de punt met een schaar in zodat je twee oren krijgt.

Laat de kinderen de eieren in de vogelnestjes versieren. Werk de nestjes af met gebaksglazuur en plak er suikerdecoratie voor Pasen op.

Je kunt het witte en het bruine deeg ook tegelijk kneden. Bijvoorbeeld eentje met de keukenrobot en eentje met de hand. Laat beide degen dan 50 minuten rijzen.


Wat zeggen anderen