Kesra brood
Hou je van een lekkere tajine? Serveer er dan deze platte kesra-broodjes bij. Ze zijn ideaal om naar hartenlust te soppen en te dippen. En je bakt ze heel makkelijk in de koekenpan.
Voeg toe aan receptenboekje

Kesra brood

1

Meng de mix met de olie en het lauwe water.

2

Kneed 8 minuten met de hand of met een keukenrobot op gemiddelde snelheid, tot je een glad en homogeen deeg hebt.

3

Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen op een warm plekje.

4

Verdeel het deeg in 4 bolletjes van ongeveer 190 g.

5

Bestrooi het werkblad met bloem. Rol elk bolletje met een deegrol uit tot een ronde plak van ongeveer 5 mm dik. Prik er een paar keer in met een vork.

6

Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur. Bak beide zijden van elke kesra 1 à 2 minuten in de pan.


Voor het deeg
240 ml lauw water
30 ml zonnebloemolie
Bak- en kookbenodigdheden
Verder
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor het deeg
240 ml lauw water
30 ml zonnebloemolie
Bak- en kookbenodigdheden
Verder
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Meng de mix met de olie en het lauwe water.

2

Kneed 8 minuten met de hand of met een keukenrobot op gemiddelde snelheid, tot je een glad en homogeen deeg hebt.

3

Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen op een warm plekje.

4

Verdeel het deeg in 4 bolletjes van ongeveer 190 g.

5

Bestrooi het werkblad met bloem. Rol elk bolletje met een deegrol uit tot een ronde plak van ongeveer 5 mm dik. Prik er een paar keer in met een vork.

6

Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur. Bak beide zijden van elke kesra 1 à 2 minuten in de pan.


Wat zeggen anderen