Serveer de tiramisu samen met de kerstdômes.
Kersttiramisu
Tiramisu is altijd een feestje in je mond. En voor je kerstmenu mag er nog een schepje bovenop. Check deze versie met luchtige biscuit, extra romige mascarponevulling en een topping van cookie crumbles.
Voeg toe aan receptenboekje

Kersttiramisu

1

Bak de biscuit

Verwarm de oven voor op de heteluchtstand op 160 °C. Voeg de ingrediënten voor de biscuit samen. Klop 10 minuten op maximale snelheid. Vet een bakplaat in met bakspray en bekleed met bakpapier. Spreid het beslag gelijkmatig uit op het bakpapier. Bak 8 tot 10 minuten op 160 °C.
2

Laat afkoelen

Leg een vochtige handdoek op de biscuit en laat zo afkoelen.
3

Maak mascarponeroom

Klop de slagroom niet te stijf op. Zet even in de koelkast. Voeg de mascarpone en de gecondenseerde melk samen en klop goed op. Spatel dit mengsel met een pannenlikker door de slagroom. Schep de mascarponeroom in de spuitzak en leg in de koelkast.
4

Steek 2 bodems uit

Steek met het frame van de springvorm 2 vierkanten uit in de biscuit. Leg er eentje op een taartonderlegger en zet het frame errond.
5

Stel de tiramisu samen

Bestrijk de biscuitbodem in het frame met koffie. Spuit daarop een laag mascarponeroom. Bestrooi met cookie crumbles. Zet de tweede biscuitbodem erop. Bestrijk met koffie. Bedek met de resterende mascarponeroom. Strijk mooi glad met een spatel. Laat 15 minuten opstijven in de koelkast
6

Decoreer de tiramisu

Haal het frame voorzichtig weg. Bestrooi de bovenkant met de fijngemaakte cookie crumbles. Werk af met suikerdecoratie.

Serveer de tiramisu samen met de kerstdômes.

Kersttiramisu

Voor 9 porties
Voor de biscuit
18 ml water
3 eieren
Voor de mascarponeroom
300 g mascarpone
90 g gecondenseerde melk
200 g verse room 35%
Verder
200 g Oreo cookie crumbles, waarvan 100 g fijngemaakt
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Kersttiramisu

Voor 9 porties
Voor de biscuit
18 ml water
3 eieren
Voor de mascarponeroom
300 g mascarpone
90 g gecondenseerde melk
200 g verse room 35%
Verder
200 g Oreo cookie crumbles, waarvan 100 g fijngemaakt
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bak de biscuit

Verwarm de oven voor op de heteluchtstand op 160 °C. Voeg de ingrediënten voor de biscuit samen. Klop 10 minuten op maximale snelheid. Vet een bakplaat in met bakspray en bekleed met bakpapier. Spreid het beslag gelijkmatig uit op het bakpapier. Bak 8 tot 10 minuten op 160 °C.
2

Laat afkoelen

Leg een vochtige handdoek op de biscuit en laat zo afkoelen.
3

Maak mascarponeroom

Klop de slagroom niet te stijf op. Zet even in de koelkast. Voeg de mascarpone en de gecondenseerde melk samen en klop goed op. Spatel dit mengsel met een pannenlikker door de slagroom. Schep de mascarponeroom in de spuitzak en leg in de koelkast.
4

Steek 2 bodems uit

Steek met het frame van de springvorm 2 vierkanten uit in de biscuit. Leg er eentje op een taartonderlegger en zet het frame errond.
5

Stel de tiramisu samen

Bestrijk de biscuitbodem in het frame met koffie. Spuit daarop een laag mascarponeroom. Bestrooi met cookie crumbles. Zet de tweede biscuitbodem erop. Bestrijk met koffie. Bedek met de resterende mascarponeroom. Strijk mooi glad met een spatel. Laat 15 minuten opstijven in de koelkast
6

Decoreer de tiramisu

Haal het frame voorzichtig weg. Bestrooi de bovenkant met de fijngemaakte cookie crumbles. Werk af met suikerdecoratie.

Serveer de tiramisu samen met de kerstdômes.


Wat zeggen anderen