Kersttaart
Vergeet de klassieke kerstbiscuit overladen met tierlantijntjes. Deze strakke kersttaart blinkt uit in zijn eenvoud. En in zijn combinatie van luchtige biscuit met verfijnde cavamousse en knapperige koekjes natuurlijk.
Voeg toe aan receptenboekje

Kersttaart

1

Bak de biscuits

Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak het beslag volgens het recept op de verpakking. Vet de bakvormen in met bakspray en verdeel het beslag over beide. Bak de biscuits 25 minuten op 180 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
2

Maak de cavamousse

Meng de mix met de melk en de cava. Klop de slagroom met de suiker op tot zachte pieken. Roer het cavamengsel opnieuw glad en spatel de slagroom erdoor.
3

Maak de crème au beurre

Maak de crème au beurre klaar volgens het recept op de verpakking. Schep de crème in een spuitzak.
4

Bak de koekjes

Maak koekjesdeeg volgens het recept op de verpakking. Laat het een half uur afkoelen in de koelkast. Rol het uit tot een dunne plak. Steek sterren uit met een uitsteker of een mesje. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes 10 minuten op 180 °C. Laat ze afkoelen. Versier de koekjes met kant-en-klare witte icing.
5

Stel de taart samen

Snijd beide biscuits horizontaal middendoor. Spuit een toefje crème au beurre midden op de onderlegger. Leg de eerste biscuitlaag erop. Spuit een ring van crème au beurre op de rand. Strijk daarbinnen een laagje aardbeienconfituur uit en daarop een laagje cavamousse. Leg de tweede biscuitlaag erop en bestrijk die op dezelfde manier. Daarop de derde biscuitlaag, opnieuw dezelfde vulling en sluit af met de laatste biscuitlaag.
6

Decoreer de taart

Spuit crème au beurre tegen de zijkant van de taart. Strijk glad met een spatel. Bestrijk de bovenkant van de taart met de resterende crème au beurre. Plaats koekjes bovenop de taart en tegen de zijkant. Versier met takjes rozemarijn of kerstboomtakjes.

Voor de biscuits
4 eieren
265 g Aveve Mix voor biscuit
30 ml water
2 springvormen ⌀ 18 cm
Dr. Oetker Bakspray
Voor de cavamousse
50 g Cake 'n Party Mix voor banketbakkersroom
140 ml cava
25 ml melk
165 g room
45 g suiker
Voor de crème au beurre
175 g zachte boter
70 g Cake 'n Party Mix voor crème au beurre
70 g suiker
175 ml lauw water
spuitzak
Voor de koekjes
200 g Cake 'n Party Mix voor cookies
1 eidooier
70 g boter
uitsteker ster
bakplaat
bakpapier
Baking Fun Frosting tubeba white
Voor de afwerking
taartonderlegger ⌀ 23 cm
Rabeko Aardbeienconfituur
takjes rozemarijn of van de kerstboom
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor de biscuits
4 eieren
265 g Aveve Mix voor biscuit
30 ml water
2 springvormen ⌀ 18 cm
Dr. Oetker Bakspray
Voor de cavamousse
50 g Cake 'n Party Mix voor banketbakkersroom
140 ml cava
25 ml melk
165 g room
45 g suiker
Voor de crème au beurre
175 g zachte boter
70 g Cake 'n Party Mix voor crème au beurre
70 g suiker
175 ml lauw water
spuitzak
Voor de koekjes
200 g Cake 'n Party Mix voor cookies
1 eidooier
70 g boter
uitsteker ster
bakplaat
bakpapier
Baking Fun Frosting tubeba white
Voor de afwerking
taartonderlegger ⌀ 23 cm
Rabeko Aardbeienconfituur
takjes rozemarijn of van de kerstboom
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bak de biscuits

Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak het beslag volgens het recept op de verpakking. Vet de bakvormen in met bakspray en verdeel het beslag over beide. Bak de biscuits 25 minuten op 180 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
2

Maak de cavamousse

Meng de mix met de melk en de cava. Klop de slagroom met de suiker op tot zachte pieken. Roer het cavamengsel opnieuw glad en spatel de slagroom erdoor.
3

Maak de crème au beurre

Maak de crème au beurre klaar volgens het recept op de verpakking. Schep de crème in een spuitzak.
4

Bak de koekjes

Maak koekjesdeeg volgens het recept op de verpakking. Laat het een half uur afkoelen in de koelkast. Rol het uit tot een dunne plak. Steek sterren uit met een uitsteker of een mesje. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes 10 minuten op 180 °C. Laat ze afkoelen. Versier de koekjes met kant-en-klare witte icing.
5

Stel de taart samen

Snijd beide biscuits horizontaal middendoor. Spuit een toefje crème au beurre midden op de onderlegger. Leg de eerste biscuitlaag erop. Spuit een ring van crème au beurre op de rand. Strijk daarbinnen een laagje aardbeienconfituur uit en daarop een laagje cavamousse. Leg de tweede biscuitlaag erop en bestrijk die op dezelfde manier. Daarop de derde biscuitlaag, opnieuw dezelfde vulling en sluit af met de laatste biscuitlaag.
6

Decoreer de taart

Spuit crème au beurre tegen de zijkant van de taart. Strijk glad met een spatel. Bestrijk de bovenkant van de taart met de resterende crème au beurre. Plaats koekjes bovenop de taart en tegen de zijkant. Versier met takjes rozemarijn of kerstboomtakjes.

Wat zeggen anderen