Kerstster met camembert
Dit feestelijke kerstbrood staat borg voor een gezellige avond met je familie. Een broodje afbreken en dippen in gesmolten camembert: hemels lekker! De lichtzoete en knapperige jagersbroodjes passen perfect bij de smeuïge kaas.
Voeg toe aan receptenboekje

Kerstster met camembert

1

Kneed beide degen

Voeg de ingrediënten voor het jagersbrood samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Doe hetzelfde voor het sesamdeeg. Kun je beide degen niet tegelijk (laten) kneden, kneed ze dan onmiddellijk na elkaar.
2

Laat rijzen

Dek beide degen af met huishoudfolie en laat ze 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Heb je beide degen na elkaar gekneed, laat het tweede deeg dan maar 20 minuten rijzen.
3

Maak 18 bolletjes

Verdeel elk deeg in 9 bolletjes van ongeveer 45 g. (Begin met het deeg dat je eerst gekneed hebt.) Beleg een bakplaat met bakpapier. Zet het lege doosje van de camembert in het midden. Schik de deegbolletjes rond het doosje in de vorm van een ster. Wissel beide degen af en laat tussen de bolletjes minstens een halve centimeter ruimte om te rijzen. Bestrijk de bolletjes lichtjes met water. Strooi er wat bloem en gedroogde rozemarijn op.
4

Laat rijzen

Dek de bolletjes af en laat ze 40 minuten rijzen. Laat het doosje staan om de vorm van de ster te behouden. Verwarm de oven voor op 200 °C.
5

Bak de ster

Bak de broodster (met het doosje nog altijd in het midden) 20 minuten op 200 °C.
6

Bak de kaas

Bak de kaas om samen met het brood te serveren. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de folie en leg de kaas terug in het houten doosje. Prik enkele gaatjes in de bovenkorst. Bak de camembert 15 minuten op 200 °C (in het doosje, zonder deksel). Als de kaas gebakken is, snij je de bovenkorst eraf. Zet het doosje met de kaas terug in de broodster.
Kerstster met camembert

Voor het jagersbrooddeeg
135 ml water
Voor het sesamdeeg
140 ml water
Bak- en kookbenodigdheden
1 camembert in een houten doosje
bakplaat met bakpapier
bloem om te strooien
gedroogde rozemarijn
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Kerstster met camembert

Voor het jagersbrooddeeg
135 ml water
Voor het sesamdeeg
140 ml water
Bak- en kookbenodigdheden
1 camembert in een houten doosje
bakplaat met bakpapier
bloem om te strooien
gedroogde rozemarijn
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed beide degen

Voeg de ingrediënten voor het jagersbrood samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Doe hetzelfde voor het sesamdeeg. Kun je beide degen niet tegelijk (laten) kneden, kneed ze dan onmiddellijk na elkaar.
2

Laat rijzen

Dek beide degen af met huishoudfolie en laat ze 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Heb je beide degen na elkaar gekneed, laat het tweede deeg dan maar 20 minuten rijzen.
3

Maak 18 bolletjes

Verdeel elk deeg in 9 bolletjes van ongeveer 45 g. (Begin met het deeg dat je eerst gekneed hebt.) Beleg een bakplaat met bakpapier. Zet het lege doosje van de camembert in het midden. Schik de deegbolletjes rond het doosje in de vorm van een ster. Wissel beide degen af en laat tussen de bolletjes minstens een halve centimeter ruimte om te rijzen. Bestrijk de bolletjes lichtjes met water. Strooi er wat bloem en gedroogde rozemarijn op.
4

Laat rijzen

Dek de bolletjes af en laat ze 40 minuten rijzen. Laat het doosje staan om de vorm van de ster te behouden. Verwarm de oven voor op 200 °C.
5

Bak de ster

Bak de broodster (met het doosje nog altijd in het midden) 20 minuten op 200 °C.
6

Bak de kaas

Bak de kaas om samen met het brood te serveren. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de folie en leg de kaas terug in het houten doosje. Prik enkele gaatjes in de bovenkorst. Bak de camembert 15 minuten op 200 °C (in het doosje, zonder deksel). Als de kaas gebakken is, snij je de bovenkorst eraf. Zet het doosje met de kaas terug in de broodster.

Reacties van anderen