Kerstdonuts
Een kindvriendelijk kerstdessert maken? Deze flashy kerstdonuts beantwoorden aan alle verwachtingen van zoon- of dochterlief. Laat je gerust assisteren bij het decoreren en maak er een fijne gezinsactiviteit van.
Voeg toe aan receptenboekje

Kerstdonuts

1

Kneed het deeg

Meng de mix voor donuts met het water. Kneed 10 minuten in een keukenrobot of 20 minuten met de hand.
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 20 minuten rijzen.
3

Vorm kerstdonuts

Bestuif het werkvlak met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm. Steek met uitsteekvormpjes figuurtjes uit.
4

Laat rijzen

Dek de deegfiguurtjes af en laat ze 20 minuten rijzen. Verwarm de friteuse voor op 175 °C.
5

Bak de donuts

Bak de donuts in de friteuse, 2 à 3 minuten op elke zijde. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
6

Kleur het glazuur

Verwarm de zakjes glazuur au bain-marie. Giet ze uit in 3 aparte kommetjes. Kleur met een paar mespuntjes kleurstof één kommetje glazuur rood en een ander groen. Laat het derde wit.
7

Decoreer de donuts

Doop de bovenkant van de donuts in groen, rood of wit glazuur. Leg ze op een rooster en strooi er direct kerstsprinkles overheen. Laat 5 minuten opstijven. Doe het resterende glazuur in spuitzakken. Knip een gaatje aan de punt en teken fijne lijntjes als afwerking.

Vul je donuts met confituur. Doe de confituur in een spuitzak met een fijn effen spuitmondje. Maak met een mes een gaatje in de donuts en spuit de confituur erin. Ook banketbakkersroom of Rabeko hazelnootpasta is heerlijk als vulling.

Decoreer je donuts met gesmolten chocolade. Smelt donkere en witte smeltchocolade van Callebaut au bain-marie. Kleur de witte chocolade eventueel met kleurstof. De kleuren worden wel minder fel dan bij glazuur.


Voor 12 à 18 donuts
Voor de donuts
200 ml water
deegrol
uitsteekvormpjes kerst
friteuse
Voor de decoratie
3 zakjes Dr. Oetker gebaksglazuur
Scrapcooking kleurstof rood en groen
3 wegwerpspuitzakken
Baking Fun suikersprinkles kerst
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 12 à 18 donuts
Voor de donuts
200 ml water
deegrol
uitsteekvormpjes kerst
friteuse
Voor de decoratie
3 zakjes Dr. Oetker gebaksglazuur
Scrapcooking kleurstof rood en groen
3 wegwerpspuitzakken
Baking Fun suikersprinkles kerst
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Meng de mix voor donuts met het water. Kneed 10 minuten in een keukenrobot of 20 minuten met de hand.
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 20 minuten rijzen.
3

Vorm kerstdonuts

Bestuif het werkvlak met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm. Steek met uitsteekvormpjes figuurtjes uit.
4

Laat rijzen

Dek de deegfiguurtjes af en laat ze 20 minuten rijzen. Verwarm de friteuse voor op 175 °C.
5

Bak de donuts

Bak de donuts in de friteuse, 2 à 3 minuten op elke zijde. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
6

Kleur het glazuur

Verwarm de zakjes glazuur au bain-marie. Giet ze uit in 3 aparte kommetjes. Kleur met een paar mespuntjes kleurstof één kommetje glazuur rood en een ander groen. Laat het derde wit.
7

Decoreer de donuts

Doop de bovenkant van de donuts in groen, rood of wit glazuur. Leg ze op een rooster en strooi er direct kerstsprinkles overheen. Laat 5 minuten opstijven. Doe het resterende glazuur in spuitzakken. Knip een gaatje aan de punt en teken fijne lijntjes als afwerking.

Vul je donuts met confituur. Doe de confituur in een spuitzak met een fijn effen spuitmondje. Maak met een mes een gaatje in de donuts en spuit de confituur erin. Ook banketbakkersroom of Rabeko hazelnootpasta is heerlijk als vulling.

Decoreer je donuts met gesmolten chocolade. Smelt donkere en witte smeltchocolade van Callebaut au bain-marie. Kleur de witte chocolade eventueel met kleurstof. De kleuren worden wel minder fel dan bij glazuur.


Wat zeggen anderen