Vervang de witte chocolademousse door melkchocolademousse.
Kerstdômes
De wauw’s en de oooh’s vliegen je om de oren als je deze kunstwerkjes van chocolade met speculooschocomousse op een krokant koekje voorschotelt. Terecht. Jouw moment om te shinen!
Voeg toe aan receptenboekje

Kerstdômes

1

Vorm chocoladekoepels

Smelt de chocolade au bain-marie. Giet in elk kuipje van de siliconenvorm een dun laagje chocolade. Giet de overtollige chocolade er weer uit en schraap de rand van de kuipjes netjes af. Zet de vorm 20 minuten in de diepvriezer.
2

Maak de koepels dikker

Giet een tweede laagje gesmolten chocolade in de kuipjes. Verwijder opnieuw de overtollige chocolade en schraap de randen af. Zet de vorm weer in de diepvriezer.
3

Maak koekjesdeeg

Meng de ingrediënten voor de koekjes tot een homogeen deeg. Wikkel het in huishoudfolie. Laat het 15 minuten afkoelen in de koelkast.
4

Steek koekjes uit

Verwarm de oven voor op de heteluchtstand op 170 ºC. Leg het koekjesdeeg tussen 2 vellen bakpapier. Rol het uit tot een ronde plak met een diameter van ca. 28 cm. Steek 6 rondjes uit met een diameter van 8 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
5

Bak de koekjes

Bak de koekjes 10 à 12 minuten op 170 °C. Haal ze uit de oven en werk de randen bij met het uitsteekvormpje terwijl de koekjes nog warm zijn. Laat afkoelen.
6

Maak witte chocomousse

Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water. Verwarm 50 ml melk kort in de microgolfoven. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de warme melk. Voeg 150 ml koude melk toe. Klop de mix met de melk 10 minuten op maximale snelheid op. Schep de mousse in een spuitzak en laat 20 minuten afkoelen in de koelkast.
7

Voeg speculaas toe

Spatel de fijngemaakte speculaas voorzichtig met een pannenlikker door de witte chocomousse.
8

Haal de koepels uit de vorm

Druk de chocoladekoepels voorzichtig uit de siliconenvorm.
9

Stel de gebakjes samen

Vul de koepels met chocomousse. Druk er een koekje tegenaan en zet ze recht. Versier met chocoschrijfstiften en druk er suikersterren tegenaan. Zet de gebakjes in de koelkast tot het serveren.

Vervang de witte chocolademousse door melkchocolademousse.

Kerstdômes

Voor 6 kerstdômes
Voor de chocoladekoepels
siliconenvorm 6 halve bollen Ø 7 cm
Voor de koekjes
70 g koude boter
uitsteekvormpje Ø 8 cm
1 eidooier
Voor de witte chocolademousse
50 ml + 150 ml volle melk
150 g speculoos, fijngehakt
Voor de afwerking
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Kerstdômes

Voor 6 kerstdômes
Voor de chocoladekoepels
siliconenvorm 6 halve bollen Ø 7 cm
Voor de koekjes
70 g koude boter
uitsteekvormpje Ø 8 cm
1 eidooier
Voor de witte chocolademousse
50 ml + 150 ml volle melk
150 g speculoos, fijngehakt
Voor de afwerking
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Vorm chocoladekoepels

Smelt de chocolade au bain-marie. Giet in elk kuipje van de siliconenvorm een dun laagje chocolade. Giet de overtollige chocolade er weer uit en schraap de rand van de kuipjes netjes af. Zet de vorm 20 minuten in de diepvriezer.
2

Maak de koepels dikker

Giet een tweede laagje gesmolten chocolade in de kuipjes. Verwijder opnieuw de overtollige chocolade en schraap de randen af. Zet de vorm weer in de diepvriezer.
3

Maak koekjesdeeg

Meng de ingrediënten voor de koekjes tot een homogeen deeg. Wikkel het in huishoudfolie. Laat het 15 minuten afkoelen in de koelkast.
4

Steek koekjes uit

Verwarm de oven voor op de heteluchtstand op 170 ºC. Leg het koekjesdeeg tussen 2 vellen bakpapier. Rol het uit tot een ronde plak met een diameter van ca. 28 cm. Steek 6 rondjes uit met een diameter van 8 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
5

Bak de koekjes

Bak de koekjes 10 à 12 minuten op 170 °C. Haal ze uit de oven en werk de randen bij met het uitsteekvormpje terwijl de koekjes nog warm zijn. Laat afkoelen.
6

Maak witte chocomousse

Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water. Verwarm 50 ml melk kort in de microgolfoven. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de warme melk. Voeg 150 ml koude melk toe. Klop de mix met de melk 10 minuten op maximale snelheid op. Schep de mousse in een spuitzak en laat 20 minuten afkoelen in de koelkast.
7

Voeg speculaas toe

Spatel de fijngemaakte speculaas voorzichtig met een pannenlikker door de witte chocomousse.
8

Haal de koepels uit de vorm

Druk de chocoladekoepels voorzichtig uit de siliconenvorm.
9

Stel de gebakjes samen

Vul de koepels met chocomousse. Druk er een koekje tegenaan en zet ze recht. Versier met chocoschrijfstiften en druk er suikersterren tegenaan. Zet de gebakjes in de koelkast tot het serveren.

Vervang de witte chocolademousse door melkchocolademousse.


Wat zeggen anderen