Vul je kerstbrood naar eigen smaak met rozijnen, gedroogd fruit of noten.
Kerstboombrood om te delen
Serveer deze kerstlekkernij om in stukken te scheuren als ontbijt of brunch. Heerlijk gevuld met noten, rozijnen en marsepein. Zoals de traditionele kerststol, maar dan in een originele vorm.
Voeg toe aan receptenboekje

Kerstboombrood om te delen

1

Laat de rozijnen weken

Laat de rozijnen 30 minuten weken in lauw water. Giet ze af in een vergiet.
2

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 12 minuten met een broodbakmachine of met de hand. Of 8 minuten met een keukenrobot.
3

Vul het deeg

Dep de rozijnen droog met een handdoek. Kneed de rozijnen en de notenmix met de hand door het deeg.
4

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
5

Maak marsepeinbolletjes

Verdeel de marsepein in 30 bolletjes.
6

Maak 30 deegplakjes

Verdeel het deeg in 30 stukjes van 30 g. Druk ze plat.
7

Vul met marsepein

Leg op elk plakje een bolletje marsepein. Vouw ze dicht en maak er mooie ronde bolletjes van.
8

Vorm een kerstboom

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg daarop de bolletjes in de vorm van een kerstboom.
9

Laat rijzen

Dek het geheel af met huishoudfolie en laat 25 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 225 °C.
10

Bak de kerstboom

Bak het kerstboombrood 15 minuten op 225 °C.
11

Versier met afdekgelei en bloemsuiker

Smelt de afdekgelei met het water in een pannetje. Strijk de gelei uit over de kerstboom. Werk af met bloemsuiker.

Vul je kerstbrood naar eigen smaak met rozijnen, gedroogd fruit of noten.

Strooi bij de afwerking geroosterde amandelschilfers op de afdekgelei.


Voor het deeg
250 ml water
Voor de vulling
75 g Cake ’n Party marsepein 50% amandelen
Verder
bakplaat + bakpapier
20 ml water
bloemsuiker
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor het deeg
250 ml water
Voor de vulling
75 g Cake ’n Party marsepein 50% amandelen
Verder
bakplaat + bakpapier
20 ml water
bloemsuiker
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Laat de rozijnen weken

Laat de rozijnen 30 minuten weken in lauw water. Giet ze af in een vergiet.
2

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 12 minuten met een broodbakmachine of met de hand. Of 8 minuten met een keukenrobot.
3

Vul het deeg

Dep de rozijnen droog met een handdoek. Kneed de rozijnen en de notenmix met de hand door het deeg.
4

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
5

Maak marsepeinbolletjes

Verdeel de marsepein in 30 bolletjes.
6

Maak 30 deegplakjes

Verdeel het deeg in 30 stukjes van 30 g. Druk ze plat.
7

Vul met marsepein

Leg op elk plakje een bolletje marsepein. Vouw ze dicht en maak er mooie ronde bolletjes van.
8

Vorm een kerstboom

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg daarop de bolletjes in de vorm van een kerstboom.
9

Laat rijzen

Dek het geheel af met huishoudfolie en laat 25 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 225 °C.
10

Bak de kerstboom

Bak het kerstboombrood 15 minuten op 225 °C.
11

Versier met afdekgelei en bloemsuiker

Smelt de afdekgelei met het water in een pannetje. Strijk de gelei uit over de kerstboom. Werk af met bloemsuiker.

Vul je kerstbrood naar eigen smaak met rozijnen, gedroogd fruit of noten.

Strooi bij de afwerking geroosterde amandelschilfers op de afdekgelei.


Wat zeggen anderen