Bak de sponge cakes in je grote en kleine ronde bakvorm, en de gewone cake in je rechthoekige vorm. Volg de aanwijzingen op de verpakking.
Maak crème au beurre volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de afgekoelde sponge cakes horizontaal doormidden met een taartzaag, en haal de bovenhelft eraf.
Spuit een cirkel van crème au beurre op de rand van de onderste taarthelften. Gebruik een spuitzak met grote, ronde spuitmond.
Vul de cirkels met je taartvulling en zet de bovenhelften er weer op.
Verdeel een laagje crème au beurre over de bovenkant en de zijkanten van de sponge cakes met een paletmes.
Zet de cakes in de koelkast tot de crème au beurre is opgestijfd.
Gebruik roze suikerpasta of rolmarsepein. Of kleur je witte pasta met enkele druppels kleurstof.
Vet je uitrolmatje en je rolstok in met Crisco-vetstof.
Rol de pasta gelijkmatig uit op je matje – tot de plak de grootste cake helemaal kan bedekken.
Leg de plak én het matje op de cake, en trek de pasta voorzichtig los van de uitrolmat. Druk aan tegen de cake, hef de vouwen op, snij onderaan mooi recht en werk oneffenheden weg met de gladstrijker.
Bekleed de kleinere cake op dezelfde manier.
Knip vier houten stokjes tot de hoogte van twee op elkaar gestapelde cakes.
Steek de stokjes in de grootste cake, op de plek waar je de kleinere cake wilt plaatsen.
Steek een langere stok in het midden van de vier stokjes. Die moet steun bieden aan de twee cakes én aan een toren.
Neem een kartonnen taartonderlegger die iets kleiner is dan je kleinste cake. En maak in het midden een gaatje waar een stokje doorheen kan.
Steek de kleine cake met zijn taartvorm door het hoogste stokje. Zo heb je al twee verdiepingen gebouwd.
Steek zes rondjes uit de rechthoekige cake met een cupcake-ring.
Smeer een laagje crème au beurre op de bovenkant van drie rondjes, en zet er telkens een tweede ring op. Zo bouw je drie torens.
Smeer een laagje crème au beurre op de wanden van de torens, en bekleed ze met suikerpasta of rolmarsepein.
Maak drie kegels van suikerpasta en zet ze boven op je torens.
Steek één toren op de stok die ook je sponge cakes samenhoudt. En gebruik nog twee stokken om de andere torens een verdieping lager vast te zetten.
Voeg zilver en goud toe aan je kasteel. Meng zilver- of goudglanspoeder met een beetje water en smeer het mengsel op de suikerpasta of rolmarsepein van je torens.
Bak de sponge cakes in je grote en kleine ronde bakvorm, en de gewone cake in je rechthoekige vorm. Volg de aanwijzingen op de verpakking.
Maak crème au beurre volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de afgekoelde sponge cakes horizontaal doormidden met een taartzaag, en haal de bovenhelft eraf.
Spuit een cirkel van crème au beurre op de rand van de onderste taarthelften. Gebruik een spuitzak met grote, ronde spuitmond.
Vul de cirkels met je taartvulling en zet de bovenhelften er weer op.
Verdeel een laagje crème au beurre over de bovenkant en de zijkanten van de sponge cakes met een paletmes.
Zet de cakes in de koelkast tot de crème au beurre is opgestijfd.
Gebruik roze suikerpasta of rolmarsepein. Of kleur je witte pasta met enkele druppels kleurstof.
Vet je uitrolmatje en je rolstok in met Crisco-vetstof.
Rol de pasta gelijkmatig uit op je matje – tot de plak de grootste cake helemaal kan bedekken.
Leg de plak én het matje op de cake, en trek de pasta voorzichtig los van de uitrolmat. Druk aan tegen de cake, hef de vouwen op, snij onderaan mooi recht en werk oneffenheden weg met de gladstrijker.
Bekleed de kleinere cake op dezelfde manier.
Knip vier houten stokjes tot de hoogte van twee op elkaar gestapelde cakes.
Steek de stokjes in de grootste cake, op de plek waar je de kleinere cake wilt plaatsen.
Steek een langere stok in het midden van de vier stokjes. Die moet steun bieden aan de twee cakes én aan een toren.
Neem een kartonnen taartonderlegger die iets kleiner is dan je kleinste cake. En maak in het midden een gaatje waar een stokje doorheen kan.
Steek de kleine cake met zijn taartvorm door het hoogste stokje. Zo heb je al twee verdiepingen gebouwd.
Steek zes rondjes uit de rechthoekige cake met een cupcake-ring.
Smeer een laagje crème au beurre op de bovenkant van drie rondjes, en zet er telkens een tweede ring op. Zo bouw je drie torens.
Smeer een laagje crème au beurre op de wanden van de torens, en bekleed ze met suikerpasta of rolmarsepein.
Maak drie kegels van suikerpasta en zet ze boven op je torens.
Steek één toren op de stok die ook je sponge cakes samenhoudt. En gebruik nog twee stokken om de andere torens een verdieping lager vast te zetten.
Voeg zilver en goud toe aan je kasteel. Meng zilver- of goudglanspoeder met een beetje water en smeer het mengsel op de suikerpasta of rolmarsepein van je torens.
Wat zeggen anderen