Kanelbullar
Kötbullar kennen we allemaal, maar deze Zweedse kanelbullar zijn ook niet te versmaden. Heerlijke kaneelbroodjes met bruine suiker en een geur die doet watertanden. Aan kandidaten om te proeven geen gebrek.
Voeg toe aan receptenboekje

Kanelbullar

1

Maak het melkmengsel

Voeg melk, boter, suiker en gist samen in een pannetje. Verwarm totdat de boter is gesmolten. Laat 5 minuten afkoelen.
2

Kneed het deeg

Voeg de broodmix en het zout samen. Giet het melkmengsel erbij. Kneed 15 minuten met de hand of 10 minuten met de keukenrobot.
3

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 50 minuten rijzen op kamertemperatuur.
4

Bereid de vulling voor

Smelt de boter. Meng de kandijcassonade met de kaneel.


5

Rol het deeg uit

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een plak van 35 bij 35 cm.
6

Vul het deeg

Bestrijk het deeg met de gesmolten boter. Strooi de kaneelsuiker erover. Vouw de plak in drieën. 


7

Maak 10 knopen

Snijd het deeg in tien gelijke stroken met een deegsnijder. Draai de stroken op tot een spiraal. Rol ze tot strengen van 18 à 20 cm. Maak er een knoop in. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.


8

Versier met parelsuiker

Bestrijk de knopen met ei. Strooi er fijne parelsuiker over.


9

Laat rijzen

Dek de knopen af met huishoudfolie en laat 35 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 215 °C.
10

Bak de kanelbullar

Bak de broodjes 12 à 15 minuten op 215 °C.

Voor 10 kanelbullar
Voor het deeg
130 ml melk
20 g boter
5 g suiker
3 g zout
Voor de vulling
100 g kandijcassonade (bruine suiker)
20 g gesmolten boter
2 theelepels kaneel
Verder
1 ei
bakkwast
bakplaat en bakpapier
deegsnijder
Tienen mini parelsuiker
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 10 kanelbullar
Voor het deeg
130 ml melk
20 g boter
5 g suiker
3 g zout
Voor de vulling
100 g kandijcassonade (bruine suiker)
20 g gesmolten boter
2 theelepels kaneel
Verder
1 ei
bakkwast
bakplaat en bakpapier
deegsnijder
Tienen mini parelsuiker
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak het melkmengsel

Voeg melk, boter, suiker en gist samen in een pannetje. Verwarm totdat de boter is gesmolten. Laat 5 minuten afkoelen.
2

Kneed het deeg

Voeg de broodmix en het zout samen. Giet het melkmengsel erbij. Kneed 15 minuten met de hand of 10 minuten met de keukenrobot.
3

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 50 minuten rijzen op kamertemperatuur.
4

Bereid de vulling voor

Smelt de boter. Meng de kandijcassonade met de kaneel.


5

Rol het deeg uit

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een plak van 35 bij 35 cm.
6

Vul het deeg

Bestrijk het deeg met de gesmolten boter. Strooi de kaneelsuiker erover. Vouw de plak in drieën. 


7

Maak 10 knopen

Snijd het deeg in tien gelijke stroken met een deegsnijder. Draai de stroken op tot een spiraal. Rol ze tot strengen van 18 à 20 cm. Maak er een knoop in. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.


8

Versier met parelsuiker

Bestrijk de knopen met ei. Strooi er fijne parelsuiker over.


9

Laat rijzen

Dek de knopen af met huishoudfolie en laat 35 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 215 °C.
10

Bak de kanelbullar

Bak de broodjes 12 à 15 minuten op 215 °C.

Wat zeggen anderen