Kaastaart koude bereiding
Oma maakt al jaren kaastaart zoals deze en nog altijd is het feest als de taart op tafel komt. De AVEVE-mixen staan garant voor de smaak van vroeger. Het resultaat? Een lichte en smeuïge taart, met een heerlijke bodem. Prachtig en extra lekker als je ze afwerkt met vers fruit.
Voeg toe aan receptenboekje

Kaastaart koude bereiding

1

Taartbodem bereiden

Snij de boter in kleine stukjes en meng ze met de Mix voor Kruimeldeeg. Voeg de eierdooier toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.

kaastaart
2
Wikkel je deeg in huishoudfolie en laat het 30 minuten afkoelen in de koelkast.
kaastaart
3
Verwarm de oven voor op 180 °C.
sfeer
4
Rol je deeg uit tot een ronde plak, even groot als de springvorm. Vet de springvorm in met boter en beleg de bodem met het deeg.
kaastaart
5
Bak de taartbodem 25 à 30 minuten op 180 °C en laat hem daarna afkoelen.
sfeer
6

Vulling maken

Meng de Mix voor Bavarois en de vanillesuiker goed met de plattekaas.
kaastaart
7
Klop de slagroom op en roer hem door het mengsel.
kaastaart
8
Leg de afgekoelde taartbodem op een schotel.
9
Vet de ring van de springvorm in en zet hem rond de bodem. Vul de ring op met de kaasvulling.
kaastaart
10
Laat de kaastaart een 2-tal uur in de koelkast opstijven en verwijder daarna voorzichtig de ring.
kaastaart
kaastaart

Voor je taartbodem
90 g boter
1 eidooier
Voor je kaasvulling
450 g plattekaas
450 ml slagroom
Bak- en kookbenodigdheden
oven
taartschotel
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
kaastaart

Voor je taartbodem
90 g boter
1 eidooier
Voor je kaasvulling
450 g plattekaas
450 ml slagroom
Bak- en kookbenodigdheden
oven
taartschotel
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Taartbodem bereiden

Snij de boter in kleine stukjes en meng ze met de Mix voor Kruimeldeeg. Voeg de eierdooier toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.

kaastaart
2
Wikkel je deeg in huishoudfolie en laat het 30 minuten afkoelen in de koelkast.
kaastaart
3
Verwarm de oven voor op 180 °C.
sfeer
4
Rol je deeg uit tot een ronde plak, even groot als de springvorm. Vet de springvorm in met boter en beleg de bodem met het deeg.
kaastaart
5
Bak de taartbodem 25 à 30 minuten op 180 °C en laat hem daarna afkoelen.
sfeer
6

Vulling maken

Meng de Mix voor Bavarois en de vanillesuiker goed met de plattekaas.
kaastaart
7
Klop de slagroom op en roer hem door het mengsel.
kaastaart
8
Leg de afgekoelde taartbodem op een schotel.
9
Vet de ring van de springvorm in en zet hem rond de bodem. Vul de ring op met de kaasvulling.
kaastaart
10
Laat de kaastaart een 2-tal uur in de koelkast opstijven en verwijder daarna voorzichtig de ring.
kaastaart

Reacties van anderen