Italiaanse kruidenbroodjes met gorgonzola
Waan je in het land van de Vespa en schotel je gasten deze broodjes voor. Onze mix voor Italiaans kruidenbrood barst van de mediterraanse kruiden en de gorgonzola bezorgt je pittige broodjes. Extraatje? Het hele huis ruikt zalig naar deze hartige kadetjes.
Voeg toe aan receptenboekje

Italiaanse kruidenbroodjes met gorgonzola

1
Kneed alle ingrediënten – behalve de olijfolie – 20 minuten in de broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met de keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
2
Druk het deeg plat met je handen. Verdeel het in 8 stukjes van ongeveer 100 g en maak er bolletjes van. Druk ze plat en rol ze een beetje uit tot ronde plakken van ongeveer 12 cm diameter. Leg ze op een bakplaat en bestrijk ze volledig met olijfolie. Dek ze niet af en laat ze zo 30 à 40 minuten rijzen.
3
Verwarm de oven voor op 200 °C.
4
Prik net voor het bakken enkele keren met een vork in de deegstukjes. Bak de broodjes 15 minuten op 200 °C.

Ben je graag creatief met je broodjes? Rol ze dan ovaal uit en snijd ze halverwege het rijzen in. Instrijken met olijfolie hoeft dan niet, maar laat ze 15 à 20 minuten afgedekt rijzen. Geef ze met enkele insnijdingen bijvoorbeeld nerven als van een blad. Dek opnieuw af en laat nogmaals 15 à 20 minuten afgedekt rijzen.

vlechtbrood met gorgonzola en parmaham

voor 8 broodjes
300 ml water
120 g gorgonzola
olijfolie
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
vlechtbrood met gorgonzola en parmaham

voor 8 broodjes
300 ml water
120 g gorgonzola
olijfolie
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Kneed alle ingrediënten – behalve de olijfolie – 20 minuten in de broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met de keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
2
Druk het deeg plat met je handen. Verdeel het in 8 stukjes van ongeveer 100 g en maak er bolletjes van. Druk ze plat en rol ze een beetje uit tot ronde plakken van ongeveer 12 cm diameter. Leg ze op een bakplaat en bestrijk ze volledig met olijfolie. Dek ze niet af en laat ze zo 30 à 40 minuten rijzen.
3
Verwarm de oven voor op 200 °C.
4
Prik net voor het bakken enkele keren met een vork in de deegstukjes. Bak de broodjes 15 minuten op 200 °C.

Ben je graag creatief met je broodjes? Rol ze dan ovaal uit en snijd ze halverwege het rijzen in. Instrijken met olijfolie hoeft dan niet, maar laat ze 15 à 20 minuten afgedekt rijzen. Geef ze met enkele insnijdingen bijvoorbeeld nerven als van een blad. Dek opnieuw af en laat nogmaals 15 à 20 minuten afgedekt rijzen.


Reacties van anderen