Italiaanse kruidenbroodjes
Krijg je bezoek over de vloer? Dan schotel je hen graag iets bijzonders voor. Deze Italiaanse kruidenbroodjes pakken zonder twijfel je gezelschap in. De pittige kruiden in dit luchtige deeg lijken vers uit een Italiaans weiland geplukt. Ideaal voor je broodmand of in de knapzak met wat kaas erop.
Voeg toe aan receptenboekje

Italiaanse kruidenbroodjes

1

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met de handen of met de broodmachine. Of 10 minuten met de keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen.

2

Druk het deeg plat met je handen. Verdeel het in 25 bolletjes van ongeveer 35 g. Bedek ze met huishoudfolie en laat 20 minuten rijzen.

3

Maak de bolletjes ovaal. Bestrijk ze met water en rol ze door een mengsel van paneermeel en Italiaanse kruiden. Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier. Bedek opnieuw met huishoudfolie en laat nog 45 minuten rijzen.

4

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de broodjes 15 minuten op 180 °C. Laat ze dan afkoelen.

5

Leg de broodjes in aluminium schaaltjes of wikkel ze in aluminiumfolie. Laat ze nu nog 5 à 10 minuten bakken op de barbecue.

italiaans kruidenbroodjes

voor 25 stuks
Voor je deeg
300 ml water
Voor je afwerking
paneermeel
Italiaanse kruidenmix
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
barbecue
broodmachine of keukenrobot (optioneel)
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
italiaans kruidenbroodjes

voor 25 stuks
Voor je deeg
300 ml water
Voor je afwerking
paneermeel
Italiaanse kruidenmix
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
barbecue
broodmachine of keukenrobot (optioneel)
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met de handen of met de broodmachine. Of 10 minuten met de keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen.

2

Druk het deeg plat met je handen. Verdeel het in 25 bolletjes van ongeveer 35 g. Bedek ze met huishoudfolie en laat 20 minuten rijzen.

3

Maak de bolletjes ovaal. Bestrijk ze met water en rol ze door een mengsel van paneermeel en Italiaanse kruiden. Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier. Bedek opnieuw met huishoudfolie en laat nog 45 minuten rijzen.

4

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de broodjes 15 minuten op 180 °C. Laat ze dan afkoelen.

5

Leg de broodjes in aluminium schaaltjes of wikkel ze in aluminiumfolie. Laat ze nu nog 5 à 10 minuten bakken op de barbecue.


Reacties van anderen