Italiaans fantasiebrood met pesto, mozzarella en tomaat
BBQ-brood, aperitiefhapje én heerlijke sidedish. Deze Italiaanse lekkernij heeft het allemaal. Kruidig brood met pesto, mozzarella en tomaat, lekkerder bedenk je het niet.
Voeg toe aan receptenboekje

Italiaans fantasiebrood met pesto, mozzarella en tomaat

1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 15 minuten met de broodbakmachine of met de hand. Of 10 minuten met de keukenrobot.
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 50 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Rol het deeg uit

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een plak van 26 bij 15 cm.
4

Vul het deeg

Bestrijk de plak met pesto, strooi daarover de mozzarella. Rol het deeg strak op tot een cilinder. Rol die eventueel nog iets langer, tot een lengte van 30 cm. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg het deeg met de naad naar beneden op de bakplaat.
5

Maak insnijdingen

Knip met een schaar hapjes in het deeg op 2 cm van elkaar. Leg beurtelings een deegstukje naar links en een deegstukje naar rechts.
6

Versier met tomaatjes

Leg op elk deegstukje een half tomaatje.
7

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 15 à 20 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 190 °C.
8

Bak het brood

Bak het brood 15 à 17 minuten op 190 °C.

Tips

  • Serveer dit fantasiebrood bij de soep, als hapje bij de barbecue of bij een Italiaanse maaltijd.
  • Lekkere variaties: vervang All-in wit door All-in zoet wit of All-in Italiaans door All-in olijven.


Voor 1 brood
Voor het deeg
150 ml water
Voor de vulling
45 g pesto
80 g mozzarella, in stukjes gesneden
Verder
8 cherrytomaatjes, gehalveerd
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 1 brood
Voor het deeg
150 ml water
Voor de vulling
45 g pesto
80 g mozzarella, in stukjes gesneden
Verder
8 cherrytomaatjes, gehalveerd
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 15 minuten met de broodbakmachine of met de hand. Of 10 minuten met de keukenrobot.
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 50 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Rol het deeg uit

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een plak van 26 bij 15 cm.
4

Vul het deeg

Bestrijk de plak met pesto, strooi daarover de mozzarella. Rol het deeg strak op tot een cilinder. Rol die eventueel nog iets langer, tot een lengte van 30 cm. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg het deeg met de naad naar beneden op de bakplaat.
5

Maak insnijdingen

Knip met een schaar hapjes in het deeg op 2 cm van elkaar. Leg beurtelings een deegstukje naar links en een deegstukje naar rechts.
6

Versier met tomaatjes

Leg op elk deegstukje een half tomaatje.
7

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 15 à 20 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 190 °C.
8

Bak het brood

Bak het brood 15 à 17 minuten op 190 °C.

Tips

  • Serveer dit fantasiebrood bij de soep, als hapje bij de barbecue of bij een Italiaanse maaltijd.
  • Lekkere variaties: vervang All-in wit door All-in zoet wit of All-in Italiaans door All-in olijven.


Wat zeggen anderen