Hotdog-bloemetjes
Recept voor 12 hotdogbloemen
Voeg toe aan receptenboekje

Hotdog-bloemetjes

1

Meng de Aveve All-in volkorenmix met de gist en het water. Kneed het deeg 20 minuten in de broodmachine of met de hand. Dek het daarna af met huishoudfolie (je mag het in de broodmachine laten) en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

2

Snij de worstjes in twee. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken (van ongeveer 65 g) en rol elk stuk deeg uit tot een ovaal, iets groter dan een half worstje. Verpak elk stukje knakworst dan in een lapje deeg. Snij de verpakte deegworstjes elk in 6 en vorm er een bloem mee. Laat nog eens 40 minuten rijzen.

3

Strijk het deeg in met een geklopt eitje en bak 18 minuten op 200°C.


Recept voor 12 hotdogbloemen
Voor je deeg
4 g droge gist
1 ei
320 ml water
6 knakworsten
Bakbenodigdheden
Deegrol
Huishoudfolie
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Recept voor 12 hotdogbloemen
Voor je deeg
4 g droge gist
1 ei
320 ml water
6 knakworsten
Bakbenodigdheden
Deegrol
Huishoudfolie
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Meng de Aveve All-in volkorenmix met de gist en het water. Kneed het deeg 20 minuten in de broodmachine of met de hand. Dek het daarna af met huishoudfolie (je mag het in de broodmachine laten) en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

2

Snij de worstjes in twee. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken (van ongeveer 65 g) en rol elk stuk deeg uit tot een ovaal, iets groter dan een half worstje. Verpak elk stukje knakworst dan in een lapje deeg. Snij de verpakte deegworstjes elk in 6 en vorm er een bloem mee. Laat nog eens 40 minuten rijzen.

3

Strijk het deeg in met een geklopt eitje en bak 18 minuten op 200°C.


Wat zeggen anderen