Hot cross buns
Hot cross buns zijn kruidige rozijnenbroodjes die worden afgewerkt met een kruis van bloem en water. Je serveert deze zachte zoete broodjes traditioneel met Pasen. Misschien een origineel onderdeel voor je Paasbrunch dit jaar?
Voeg toe aan receptenboekje

Hot cross buns

1

Doe alle ingrediënten voor het deeg in de mengkuip van de broodmachine. Kneed 20 minuten in de broodmachine of met de hand of 10 minuten met de keukenmachine.

2

Vet een kom in met wat olie en leg het deeg hierin. Leg een handdoek bovenop de kom en laat het deeg op een warme, tochtvrije plaats ongeveer anderhalf uur rijzen (tot het in volume verdubbeld is).

stap
3

Druk het deeg plat en verdeel het in 14 stukken van ongeveer 70 g elk. Maak mooie bolletjes en leg de deegstukken op een bakplaat met bakpapier.

stap
4

Laat de broodjes ongeveer 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. (Een nacht in de koelkast kan ook.)

stap
5

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng voor het kruis de bloem met het water in een kommetje tot een pasta en vul een spuitzak met effen spuitmondje ermee. Spuit op elk broodje een kruisvorm.

6

Bak de broodjes ca. 25 à 30 minuten in de oven.

stap
7

Tip

Als je geen fan bent van rozijnen, kan je ze gerust vervangen door chocoladestukjes. Borstel voor de afwerking eventueel een laagje abrikozenafdekgelei over de broodjes.

logo baked louie

Voor 14 broodjes
Voor je deeg
1 tl nootmuskaat
1 tl speculaaskruiden
220g water
3g zout
40g boter op kamertemperatuur
Voor de afwerking
65g water
Bak- en kookbenodigdheden
Effen spuitmond
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
logo baked louie

Voor 14 broodjes
Voor je deeg
1 tl nootmuskaat
1 tl speculaaskruiden
220g water
3g zout
40g boter op kamertemperatuur
Voor de afwerking
65g water
Bak- en kookbenodigdheden
Effen spuitmond
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Doe alle ingrediënten voor het deeg in de mengkuip van de broodmachine. Kneed 20 minuten in de broodmachine of met de hand of 10 minuten met de keukenmachine.

2

Vet een kom in met wat olie en leg het deeg hierin. Leg een handdoek bovenop de kom en laat het deeg op een warme, tochtvrije plaats ongeveer anderhalf uur rijzen (tot het in volume verdubbeld is).

stap
3

Druk het deeg plat en verdeel het in 14 stukken van ongeveer 70 g elk. Maak mooie bolletjes en leg de deegstukken op een bakplaat met bakpapier.

stap
4

Laat de broodjes ongeveer 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. (Een nacht in de koelkast kan ook.)

stap
5

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng voor het kruis de bloem met het water in een kommetje tot een pasta en vul een spuitzak met effen spuitmondje ermee. Spuit op elk broodje een kruisvorm.

6

Bak de broodjes ca. 25 à 30 minuten in de oven.

stap
7

Tip

Als je geen fan bent van rozijnen, kan je ze gerust vervangen door chocoladestukjes. Borstel voor de afwerking eventueel een laagje abrikozenafdekgelei over de broodjes.


Reacties van anderen