Doe alle ingrediënten voor het deeg in de mengkuip van de broodmachine. Kneed 20 minuten in de broodmachine of met de hand of 10 minuten met de keukenmachine.
Vet een kom in met wat olie en leg het deeg hierin. Leg een handdoek bovenop de kom en laat het deeg op een warme, tochtvrije plaats ongeveer anderhalf uur rijzen (tot het in volume verdubbeld is).
Druk het deeg plat en verdeel het in 14 stukken van ongeveer 70 g elk. Maak mooie bolletjes en leg de deegstukken op een bakplaat met bakpapier.
Laat de broodjes ongeveer 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. (Een nacht in de koelkast kan ook.)
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng voor het kruis de bloem met het water in een kommetje tot een pasta en vul een spuitzak met effen spuitmondje ermee. Spuit op elk broodje een kruisvorm.
Bak de broodjes ca. 25 à 30 minuten in de oven.
Als je geen fan bent van rozijnen, kan je ze gerust vervangen door chocoladestukjes. Borstel voor de afwerking eventueel een laagje abrikozenafdekgelei over de broodjes.
Doe alle ingrediënten voor het deeg in de mengkuip van de broodmachine. Kneed 20 minuten in de broodmachine of met de hand of 10 minuten met de keukenmachine.
Vet een kom in met wat olie en leg het deeg hierin. Leg een handdoek bovenop de kom en laat het deeg op een warme, tochtvrije plaats ongeveer anderhalf uur rijzen (tot het in volume verdubbeld is).
Druk het deeg plat en verdeel het in 14 stukken van ongeveer 70 g elk. Maak mooie bolletjes en leg de deegstukken op een bakplaat met bakpapier.
Laat de broodjes ongeveer 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. (Een nacht in de koelkast kan ook.)
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng voor het kruis de bloem met het water in een kommetje tot een pasta en vul een spuitzak met effen spuitmondje ermee. Spuit op elk broodje een kruisvorm.
Bak de broodjes ca. 25 à 30 minuten in de oven.
Als je geen fan bent van rozijnen, kan je ze gerust vervangen door chocoladestukjes. Borstel voor de afwerking eventueel een laagje abrikozenafdekgelei over de broodjes.
Wat zeggen anderen