Homemade Jaffa Cakes
Puur genot, deze luchtige cakejes met sinaasappelconfituur en pure chocolade. Natuurlijk kun je ze gewoon in de winkel kopen, maar zelfgemaakt smaken ze dubbel zo lekker!
Voeg toe aan receptenboekje

Homemade Jaffa Cakes

1

Bak de cakejes

Verwarm de oven voor op 150 °C. Vet de kuipjes van de muffinbakplaat goed in. Voeg de ingrediënten voor de sponge cake samen. Mix het geheel 10 minuten op de hoogste stand. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes. Bak de cakejes 11 minuten op 150 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
2

Bedek met confituur

Schep de sinaasappelconfituur in een spuitzak. Knip de punt eraf en spuit op elk cakeje een flinke dot confituur.
3

Werk af met chocolade

Smelt de pure chocolade au bain-marie of in een kommetje in de microgolfoven. Overgiet elk cakeje met gesmolten chocolade. Smelt daarna de witte chocolade en doe die in een spuitzak. Knip een klein puntje af en spuit fijne lijntjes op de gebakjes.
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bak de cakejes

Verwarm de oven voor op 150 °C. Vet de kuipjes van de muffinbakplaat goed in. Voeg de ingrediënten voor de sponge cake samen. Mix het geheel 10 minuten op de hoogste stand. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes. Bak de cakejes 11 minuten op 150 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
2

Bedek met confituur

Schep de sinaasappelconfituur in een spuitzak. Knip de punt eraf en spuit op elk cakeje een flinke dot confituur.
3

Werk af met chocolade

Smelt de pure chocolade au bain-marie of in een kommetje in de microgolfoven. Overgiet elk cakeje met gesmolten chocolade. Smelt daarna de witte chocolade en doe die in een spuitzak. Knip een klein puntje af en spuit fijne lijntjes op de gebakjes.

Reacties van anderen