Havermoutkoekjes
Dankzij de smeuïge structuur van havermout is het een ideaal ingrediënt voor zelfgebakken koekjes. Enkel nog wat bloem, rozijntjes, suiker en boter toevoegen, en in een wip staan er knapperige én bovendien gezonde koekjes op tafel.
Voeg toe aan receptenboekje

Havermoutkoekjes

1
Verwarm de oven voor op 220 °C.
2
Voeg de malse boter en suiker samen en klop even op met de mixer. Voeg de andere ingrediënten toe en meng alles 2 minuten met de mixer.
3
Beleg een bakplaat met bakpapier. Schep het beslag in een wegwerpspuitzak. Knip de tip eraf en spuit ronde dotjes op de bakplaat op ruime afstand van elkaar.
4

Bak de koekjes 10 minuten op 220 °C.

5
Laat ze vervolgens op een rooster afkoelen.

Ook lekker met stukjes abrikoos: je kunt de rozijnen vervangen door stukjes gedroogde abrikoos. Of voeg aan de helft van het deeg abrikozen en aan de andere helft rozijnen toe.

Havermoutkoek

voor ongeveer 16 koekjes
Voor je deeg
1 ei
60 g malse boter
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
wegwerpspuitzak
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Havermoutkoek

voor ongeveer 16 koekjes
Voor je deeg
1 ei
60 g malse boter
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
wegwerpspuitzak
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Verwarm de oven voor op 220 °C.
2
Voeg de malse boter en suiker samen en klop even op met de mixer. Voeg de andere ingrediënten toe en meng alles 2 minuten met de mixer.
3
Beleg een bakplaat met bakpapier. Schep het beslag in een wegwerpspuitzak. Knip de tip eraf en spuit ronde dotjes op de bakplaat op ruime afstand van elkaar.
4

Bak de koekjes 10 minuten op 220 °C.

5
Laat ze vervolgens op een rooster afkoelen.

Ook lekker met stukjes abrikoos: je kunt de rozijnen vervangen door stukjes gedroogde abrikoos. Of voeg aan de helft van het deeg abrikozen en aan de andere helft rozijnen toe.


Reacties van anderen