Hartige paasnestjes
Verwen iedereen die je lief is op Pasen met zelfgebakken verrassingspistolets! Aan de buitenkant een krokant broodje met haverzemelen, aan de binnenkant een superlekkere vulling met roereitjes, ham en mozzarella. Het goudgele kaaskorstje geeft een extra hartige toets. Het wordt een hemels lekkere paasbrunch dit jaar!
Voeg toe aan receptenboekje

Hartige paasnestjes

1

Deeg maken

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met een broodmachine of met de handen. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 15 minuten rijzen.

paasnestje
2
Druk het deeg plat met de handen. Verdeel het in 8 stukjes van ca. 100 g en maak er bolletjes van. Dek opnieuw af en laat 10 minuten rusten.

paasnestje
3
Bol de deegbolletjes opnieuw op. Leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat. Bedek ze met folie en laat 45 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200°C.

paasnestje
4

Broodjes bakken

Bak de broodjes 25 minuten op 200°C. Laat ze afkoelen op een rooster. Snij het deksel van de broodjes en haal het broodkruim eruit.

paasnestje
5

Maak de vulling

Verhit boter in een pan en bak de ui en de champignons kort aan. Laat afkoelen. Meng met de stukjes ham en mozzarella. Breng het geheel op smaak met kruiden naar keuze.

paasnestje
6

Roer de eieren, de room en een beetje van de gemalen kaas goed door elkaar. Kruid met zwarte peper. Laat een klontje boter smelten in de pan. Giet het eimengsel erin en roer meteen goed. Schep het roerei in een kom voordat het te droog wordt. Het moet smeuïg blijven.

paasnestje
7

Paasnestjes afwerken

Verwarm de oven voor op grillstand. Schep de hamvulling in de uitgeholde broodjes. Halveer de kerstomaatjes en stop ze ook in de broodjes. Verdeel daarna het roerei over de broodjes. Bestrooi rijkelijk met gemalen kaas. Plaats de gevulde broodjes onder de ovengrill tot de kaas begint te kleuren.
paasnestje

Tip

Vermijd verbrande randjes bij het grillen van de paasnestjes door de vulling en de rand van de broodjes volledig met kaas te bedekken. Nog even in de buurt van de oven blijven en je kunt straks perfect gevulde paasbroodjes met een goudkleurig kaaskorstje serveren!

Paasnestjes

Voor 8 nestjes
Voor je deeg
15 g boter
8 g zout
300 ml water
Voor je vulling
boter of margarine om te bakken
1 gesnipperde ui
1/2 bakje fijn gesneden champignons
150 à 200 g rauwe ham (bijv. Serrano), in stukjes gesneden
125 g mozzarella, in blokjes gesneden
4 eieren
een geutje room
100 à 150 g gemalen kaas (bijv. Gruyère of emmentaler)
zwarte peper en kruiden naar keuze
Voor je afwerking
16 kerstomaatjes
gemengde sla of rucola
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Paasnestjes

Voor 8 nestjes
Voor je deeg
15 g boter
8 g zout
300 ml water
Voor je vulling
boter of margarine om te bakken
1 gesnipperde ui
1/2 bakje fijn gesneden champignons
150 à 200 g rauwe ham (bijv. Serrano), in stukjes gesneden
125 g mozzarella, in blokjes gesneden
4 eieren
een geutje room
100 à 150 g gemalen kaas (bijv. Gruyère of emmentaler)
zwarte peper en kruiden naar keuze
Voor je afwerking
16 kerstomaatjes
gemengde sla of rucola
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Deeg maken

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met een broodmachine of met de handen. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 15 minuten rijzen.

paasnestje
2
Druk het deeg plat met de handen. Verdeel het in 8 stukjes van ca. 100 g en maak er bolletjes van. Dek opnieuw af en laat 10 minuten rusten.

paasnestje
3
Bol de deegbolletjes opnieuw op. Leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat. Bedek ze met folie en laat 45 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200°C.

paasnestje
4

Broodjes bakken

Bak de broodjes 25 minuten op 200°C. Laat ze afkoelen op een rooster. Snij het deksel van de broodjes en haal het broodkruim eruit.

paasnestje
5

Maak de vulling

Verhit boter in een pan en bak de ui en de champignons kort aan. Laat afkoelen. Meng met de stukjes ham en mozzarella. Breng het geheel op smaak met kruiden naar keuze.

paasnestje
6

Roer de eieren, de room en een beetje van de gemalen kaas goed door elkaar. Kruid met zwarte peper. Laat een klontje boter smelten in de pan. Giet het eimengsel erin en roer meteen goed. Schep het roerei in een kom voordat het te droog wordt. Het moet smeuïg blijven.

paasnestje
7

Paasnestjes afwerken

Verwarm de oven voor op grillstand. Schep de hamvulling in de uitgeholde broodjes. Halveer de kerstomaatjes en stop ze ook in de broodjes. Verdeel daarna het roerei over de broodjes. Bestrooi rijkelijk met gemalen kaas. Plaats de gevulde broodjes onder de ovengrill tot de kaas begint te kleuren.
paasnestje

Tip

Vermijd verbrande randjes bij het grillen van de paasnestjes door de vulling en de rand van de broodjes volledig met kaas te bedekken. Nog even in de buurt van de oven blijven en je kunt straks perfect gevulde paasbroodjes met een goudkleurig kaaskorstje serveren!


Reacties van anderen