Maak deze muffins ook in miniformaat als aperitiefhapje.
Hartige muffins met kaas, ham en tomaat
Deze hartige hapjes doen je al watertanden wanneer hun heerlijke geur de keuken vult. Ze zijn in een wip klaar en ze passen bij elke gelegenheid. Bij het aperitief, bij de brunch of als tussendoortje.
Voeg toe aan receptenboekje

Hartige muffins met kaas, ham en tomaat

1

Maak het beslag

Voeg de ingrediënten voor het beslag samen in een kom. Mix 4 minuten op hoge snelheid.
2

Voeg de vulling toe

Meng de stukjes tomaat, de geraspte kaas, de bieslook en de hamblokjes door het beslag.
3

Vet de bakvorm in

Vet 8 kuipjes van de muffinbakvorm in met bakspray of boter. Bestuif ze met bloem. Verwarm de oven voor op 160 °C.
4

Vul met beslag

Schep het beslag in een spuitzak. Verdeel het over de 8 kuipjes.
5

Bak de muffins

Bak de muffins 30 minuten op 160 °C.

Steek de muffins wanneer ze volledig afgekoeld zijn in een plastic zak en leg ze in de koelkast. Zo blijven ze twee dagen goed. Warm ze voor het serveren vijf minuten op in de oven op 180 °C.

Maak deze muffins ook in miniformaat als aperitiefhapje.


Voor 8 muffins
Voor het beslag
1 ei
85 ml olie
220 ml water
Voor de vulling
100 g tomaat, fijngesneden
220 g geraspte kaas
100 g hamblokjes
bieslook
Verder
Dr Oetker bakspray
bloem
spuitzak
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 8 muffins
Voor het beslag
1 ei
85 ml olie
220 ml water
Voor de vulling
100 g tomaat, fijngesneden
220 g geraspte kaas
100 g hamblokjes
bieslook
Verder
Dr Oetker bakspray
bloem
spuitzak
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak het beslag

Voeg de ingrediënten voor het beslag samen in een kom. Mix 4 minuten op hoge snelheid.
2

Voeg de vulling toe

Meng de stukjes tomaat, de geraspte kaas, de bieslook en de hamblokjes door het beslag.
3

Vet de bakvorm in

Vet 8 kuipjes van de muffinbakvorm in met bakspray of boter. Bestuif ze met bloem. Verwarm de oven voor op 160 °C.
4

Vul met beslag

Schep het beslag in een spuitzak. Verdeel het over de 8 kuipjes.
5

Bak de muffins

Bak de muffins 30 minuten op 160 °C.

Steek de muffins wanneer ze volledig afgekoeld zijn in een plastic zak en leg ze in de koelkast. Zo blijven ze twee dagen goed. Warm ze voor het serveren vijf minuten op in de oven op 180 °C.

Maak deze muffins ook in miniformaat als aperitiefhapje.


Wat zeggen anderen