Hartige lentetaart
De lekkerste hartige taart komt uit je eigen oven. Maak er een vitaminebommetje van met knapperige seizoensgroenten. Simpel, puur natuur en barstensvol smaak.
Voeg toe aan receptenboekje

Hartige lentetaart

1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 15 minuten met de broodbakmachine of met de hand. Of 10 minuten met de keukenrobot.
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 50 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Maak de vulling

Kook de erwtjes en de boontjes een paar minuten in licht gezouten water. Voeg het ei samen met de melk en klop los. Kruid het mengsel met peper en zout.
4

Vorm de taartbodem

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde plak van 3 mm dik. Bestrijk de buitenrand met ei. Vorm een vierkant door de rand in vier delen naar binnen te vouwen. Druk goed aan. Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg het deeg erop.
5

Vul de taart

Giet het eimengsel in de taartbodem. Strooi er de kaas over en leg daarop de gekookte groenten.
6

Laat rijzen

Dek de taart af met huishoudfolie en laat 35 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 210 °C.
7

Bak de taart

Bestrijk de rand met losgeklopt ei. Bak de taart 15 minuten op 210 °C.
8

Decoreer met verse groentjes

Werk af met halve kerstomaten en slierten komkommer of andere groentjes naar keuze.

Voor het deeg
190 ml water
6 g boter
4 g zout
Voor de vulling
1 ei
scheutje melk
peper en zout
50 g geraspte kaas
verse seizoensgroenten (doperwtjes, prinsessenboontjes)
Verder
bakplaat + bakpapier
1 ei
kerstomaten
komkommersliertjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor het deeg
190 ml water
6 g boter
4 g zout
Voor de vulling
1 ei
scheutje melk
peper en zout
50 g geraspte kaas
verse seizoensgroenten (doperwtjes, prinsessenboontjes)
Verder
bakplaat + bakpapier
1 ei
kerstomaten
komkommersliertjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 15 minuten met de broodbakmachine of met de hand. Of 10 minuten met de keukenrobot.
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 50 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Maak de vulling

Kook de erwtjes en de boontjes een paar minuten in licht gezouten water. Voeg het ei samen met de melk en klop los. Kruid het mengsel met peper en zout.
4

Vorm de taartbodem

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde plak van 3 mm dik. Bestrijk de buitenrand met ei. Vorm een vierkant door de rand in vier delen naar binnen te vouwen. Druk goed aan. Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg het deeg erop.
5

Vul de taart

Giet het eimengsel in de taartbodem. Strooi er de kaas over en leg daarop de gekookte groenten.
6

Laat rijzen

Dek de taart af met huishoudfolie en laat 35 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 210 °C.
7

Bak de taart

Bestrijk de rand met losgeklopt ei. Bak de taart 15 minuten op 210 °C.
8

Decoreer met verse groentjes

Werk af met halve kerstomaten en slierten komkommer of andere groentjes naar keuze.

Wat zeggen anderen