Hartige eclairs met chiazaad
Ben je op zoek naar een originele en stijlvolle hap? Dan ben je bij deze hartige eclairs met chiazaadjes aan het juiste adres. Luchtig soezendeeg gevuld met pesto, mozzarella, tomaat en rucola, en afgewerkt met voedzame chiazaadjes. Wat wil je nog meer!
Voeg toe aan receptenboekje

Hartige eclairs met chiazaad

1

De eclairs bereiden

Verwarm de oven voor op 170 °C. Beleg een bakplaat met bakpapier.
2
Verwarm het water tot het net niet kookt. Meng de Mix voor Soezen met het ei en voeg er het hete water aan toe. Roer het beslag mooi glad.
3
Schep het beslag in een spuitzak en knip de punt van de zak. Spuit 6 strookjes deeg van 10 cm lang op de bakplaat met bakpapier. Spuit nog 1 à 2 extra laagjes op elke strook zodat de eclairs genoeg volume krijgen tijdens het bakken. Bestrooi de eclairs met chiazaad of maanzaad.
4
Bak ze 30 à 40 minuten op 170 °C, tot ze krokant zijn.
5
Laat de eclairs afkoelen op een rooster.
6

De eclairs afwerken

Snij de afgekoelde eclairs horizontaal door. 
7
Snij reepjes brood uit die in de eclairs passen. Bestrijk de reepjes met pesto en leg ze met de pesto naar beneden in de eclairs. Strijk ook pesto op de bovenkant van de broodreepjes. Beleg met rucola, schijfjes mozzarella, Italiaanse ham en zongedroogde tomaten.
8
Leg er tot slot de bovenkant met de chiazaadjes weer bovenop.
eclairs-met-chia

Voor je eclairs
1 ei
100 ml water
Voor je afwerking
1 tot 2 sneetjes brood naar keuze
mozzarella
pesto
plakjes gerookte of gedroogde ham
rucola
zongedroogde tomaten
Bak- en kookbenodigdheden
1 wegwerpspuitzak
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
eclairs-met-chia

Voor je eclairs
1 ei
100 ml water
Voor je afwerking
1 tot 2 sneetjes brood naar keuze
mozzarella
pesto
plakjes gerookte of gedroogde ham
rucola
zongedroogde tomaten
Bak- en kookbenodigdheden
1 wegwerpspuitzak
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

De eclairs bereiden

Verwarm de oven voor op 170 °C. Beleg een bakplaat met bakpapier.
2
Verwarm het water tot het net niet kookt. Meng de Mix voor Soezen met het ei en voeg er het hete water aan toe. Roer het beslag mooi glad.
3
Schep het beslag in een spuitzak en knip de punt van de zak. Spuit 6 strookjes deeg van 10 cm lang op de bakplaat met bakpapier. Spuit nog 1 à 2 extra laagjes op elke strook zodat de eclairs genoeg volume krijgen tijdens het bakken. Bestrooi de eclairs met chiazaad of maanzaad.
4
Bak ze 30 à 40 minuten op 170 °C, tot ze krokant zijn.
5
Laat de eclairs afkoelen op een rooster.
6

De eclairs afwerken

Snij de afgekoelde eclairs horizontaal door. 
7
Snij reepjes brood uit die in de eclairs passen. Bestrijk de reepjes met pesto en leg ze met de pesto naar beneden in de eclairs. Strijk ook pesto op de bovenkant van de broodreepjes. Beleg met rucola, schijfjes mozzarella, Italiaanse ham en zongedroogde tomaten.
8
Leg er tot slot de bovenkant met de chiazaadjes weer bovenop.

Reacties van anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 17/10/2014 08:43
Heerlijk!