Halloweenbroodjes
Van broodjes pompoenen maken? Die magische truc speel je zó klaar met een paar touwtjes, maar vertel het vooral niet verder. Een absolute Halloweentopper voor een baknamiddag met de kinderen.
Voeg toe aan receptenboekje

Halloweenbroodjes

1

Maak wortelpuree

Maak de wortel schoon en snijd in stukjes. Kook ze gaar in water. Giet af en mix de stukjes tot puree. Laat afkoelen.
2

Kneed het deeg

Voeg de broodmix, de gist, de wortelpuree en het water samen. Kneed 15 minuten met de broodbakmachine of met de hand. Of 10 minuten met de keukenrobot.
3

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
4

Knip 36 touwtjes

Knip van het keukentouw 36 touwtjes af van ongeveer 20 cm lang.
5

Maak 12 bolletjes

Verdeel het deeg in 12 stukjes van ongeveer 60 g. Maak er mooie bolletjes van.
6

Pak de bolletjes in

Leg 3 touwtjes kruiselings over elkaar. Leg een bolletje precies op de kruising van de touwtjes. Knoop de touwtjes één voor één vast en trek ze daarbij strak aan tegen het deeg. Pak zo alle bolletjes in. Beleg twee bakplaten met bakpapier. Leg de bolletjes erop met genoeg tussenruimte.
7

Strijk in met ei

Klop een ei los met wat melk en voeg wat zout toe. Strijk de bolletjes in met het eimengsel.
8

Laat rijzen

Dek de bolletjes af en laat ze 35 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 215 °C.
9

Bak de broodjes

Bak de broodjes 7 à 9 minuten op 215 °C. Haal ze uit de oven, knip de touwtjes los en laat de broodjes afkoelen op een rooster.
Halloweenbroodjes

Voor 12 broodjes
Voor het deeg
270 ml water
1 grote wortel (50 g)
Verder
bakkwast
keukentouw
Voor de afwerking
1 ei
melk
snufje zout
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Halloweenbroodjes

Voor 12 broodjes
Voor het deeg
270 ml water
1 grote wortel (50 g)
Verder
bakkwast
keukentouw
Voor de afwerking
1 ei
melk
snufje zout
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak wortelpuree

Maak de wortel schoon en snijd in stukjes. Kook ze gaar in water. Giet af en mix de stukjes tot puree. Laat afkoelen.
2

Kneed het deeg

Voeg de broodmix, de gist, de wortelpuree en het water samen. Kneed 15 minuten met de broodbakmachine of met de hand. Of 10 minuten met de keukenrobot.
3

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
4

Knip 36 touwtjes

Knip van het keukentouw 36 touwtjes af van ongeveer 20 cm lang.
5

Maak 12 bolletjes

Verdeel het deeg in 12 stukjes van ongeveer 60 g. Maak er mooie bolletjes van.
6

Pak de bolletjes in

Leg 3 touwtjes kruiselings over elkaar. Leg een bolletje precies op de kruising van de touwtjes. Knoop de touwtjes één voor één vast en trek ze daarbij strak aan tegen het deeg. Pak zo alle bolletjes in. Beleg twee bakplaten met bakpapier. Leg de bolletjes erop met genoeg tussenruimte.
7

Strijk in met ei

Klop een ei los met wat melk en voeg wat zout toe. Strijk de bolletjes in met het eimengsel.
8

Laat rijzen

Dek de bolletjes af en laat ze 35 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 215 °C.
9

Bak de broodjes

Bak de broodjes 7 à 9 minuten op 215 °C. Haal ze uit de oven, knip de touwtjes los en laat de broodjes afkoelen op een rooster.

Wat zeggen anderen