Meng de pannenkoekenmix met het koffiepoeder in een grote kom. Voeg de eieren en de melk toe en meng tot een glad beslag.
Bak pannenkoeken van het beslag. Zorg voor ongeveer 13 flensjes. Laat de pannenkoeken volledig afkoelen.
Scheid de eieren en klop in een grote, vetvrije kom de eiwitten met 40g kristalsuiker tot stijve pieken. Klop in een aparte kom de eidooiers met de resterende 40g suiker luchtig en meng er de Amaretto samen met de mascarpone door. Meng er de stijfgeslagen eiwitten voorzichtig onder tot een homogeen mengsel.
Vet een ronde bakvorm (ca. 18 cm diameter) in met wat boter. Leg de onderkant van de bakvorm op een flensje en snijd de zijkanten eraf, opdat het flensje even groot is dan de vorm. Herhaal dit voor alle flensjes.
Leg een flensje op de bodem van de springvorm en verdeel er ongeveer 2 eetlepels van het mascarponemengsel over. Leg er een tweede flensje bovenop. Herhaal dit tot alle pannenkoeken op zijn. Eindig met een flensje. Houd nog 3 eetlepels van het mascarponemengsel over en verdeel over het bovenste flensje.
Haal de flensjestaart uit de vorm en bewaar ze in de koelkast.
Zeef nog een royale portie cacaopoeder boven de taart en zet ze minstens 4 uur (bij voorkeur een nacht) in de koelkast om op te stijven.
Geen fan van koffie-aroma? Voeg een paar druppels vanille-extract toe aan het beslag en je bakt straks heerlijk geurige vanille-pannenkoeken!
Meng de pannenkoekenmix met het koffiepoeder in een grote kom. Voeg de eieren en de melk toe en meng tot een glad beslag.
Bak pannenkoeken van het beslag. Zorg voor ongeveer 13 flensjes. Laat de pannenkoeken volledig afkoelen.
Scheid de eieren en klop in een grote, vetvrije kom de eiwitten met 40g kristalsuiker tot stijve pieken. Klop in een aparte kom de eidooiers met de resterende 40g suiker luchtig en meng er de Amaretto samen met de mascarpone door. Meng er de stijfgeslagen eiwitten voorzichtig onder tot een homogeen mengsel.
Vet een ronde bakvorm (ca. 18 cm diameter) in met wat boter. Leg de onderkant van de bakvorm op een flensje en snijd de zijkanten eraf, opdat het flensje even groot is dan de vorm. Herhaal dit voor alle flensjes.
Leg een flensje op de bodem van de springvorm en verdeel er ongeveer 2 eetlepels van het mascarponemengsel over. Leg er een tweede flensje bovenop. Herhaal dit tot alle pannenkoeken op zijn. Eindig met een flensje. Houd nog 3 eetlepels van het mascarponemengsel over en verdeel over het bovenste flensje.
Haal de flensjestaart uit de vorm en bewaar ze in de koelkast.
Zeef nog een royale portie cacaopoeder boven de taart en zet ze minstens 4 uur (bij voorkeur een nacht) in de koelkast om op te stijven.
Geen fan van koffie-aroma? Voeg een paar druppels vanille-extract toe aan het beslag en je bakt straks heerlijk geurige vanille-pannenkoeken!
Wat zeggen anderen