Glutenvrije tiramisu flensjestaart
Combineer glutenvrije pannenkoeken en tiramisu in één recept en je krijgt een hartverwarmende match! Met de superhandige mix roer je in een mum van tijd een glad pannenkoekendeeg. Nadien bak je dunne pannenkoeken die je in een springvorm stapelt tot een perfecte pannenkoekentaart. Afwerken met cacaopoeder en je feestelijke flensjestaart is klaar!
Voeg toe aan receptenboekje

Glutenvrije tiramisu flensjestaart

1

Meng de pannenkoekenmix met het koffiepoeder in een grote kom. Voeg de eieren en de melk toe en meng tot een glad beslag.

1
2

Bak pannenkoeken van het beslag. Zorg voor ongeveer 13 flensjes. Laat de pannenkoeken volledig afkoelen.

3

Tiramisu maken

Scheid de eieren en klop in een grote, vetvrije kom de eiwitten met 40g kristalsuiker tot stijve pieken. Klop in een aparte kom de eidooiers met de resterende 40g suiker luchtig en meng er de Amaretto samen met de mascarpone door. Meng er de stijfgeslagen eiwitten voorzichtig onder tot een homogeen mengsel.

3
4

Vet een ronde bakvorm (ca. 18 cm diameter) in met wat boter. Leg de onderkant van de bakvorm op een flensje en snijd de zijkanten eraf, opdat het flensje even groot is dan de vorm. Herhaal dit voor alle flensjes.

4
5

Flensjestaart opbouwen

Leg een flensje op de bodem van de springvorm en verdeel er ongeveer 2 eetlepels van het mascarponemengsel over. Leg er een tweede flensje bovenop. Herhaal dit tot alle pannenkoeken op zijn. Eindig met een flensje. Houd nog 3 eetlepels van het mascarponemengsel over en verdeel over het bovenste flensje.

5
6

Haal de flensjestaart uit de vorm en bewaar ze in de koelkast.

6
7

Zeef nog een royale portie cacaopoeder boven de taart en zet ze minstens 4 uur (bij voorkeur een nacht) in de koelkast om op te stijven.

7
8

Tip

Geen fan van koffie-aroma? Voeg een paar druppels vanille-extract toe aan het beslag en je bakt straks heerlijk geurige vanille-pannenkoeken!

386

Voor 12 pannenkoeken
Voor de flensjes
2 grote eetlepels instant koffiepoeder
4 eieren
750 ml melk
Voor de tiramisu
2 eetlepels Amaretto
250g mascarpone
2 eieren
Voor de afwerking
Ongezoet cacaopoeder
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
386

Voor 12 pannenkoeken
Voor de flensjes
2 grote eetlepels instant koffiepoeder
4 eieren
750 ml melk
Voor de tiramisu
2 eetlepels Amaretto
250g mascarpone
2 eieren
Voor de afwerking
Ongezoet cacaopoeder
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Meng de pannenkoekenmix met het koffiepoeder in een grote kom. Voeg de eieren en de melk toe en meng tot een glad beslag.

1
2

Bak pannenkoeken van het beslag. Zorg voor ongeveer 13 flensjes. Laat de pannenkoeken volledig afkoelen.

3

Tiramisu maken

Scheid de eieren en klop in een grote, vetvrije kom de eiwitten met 40g kristalsuiker tot stijve pieken. Klop in een aparte kom de eidooiers met de resterende 40g suiker luchtig en meng er de Amaretto samen met de mascarpone door. Meng er de stijfgeslagen eiwitten voorzichtig onder tot een homogeen mengsel.

3
4

Vet een ronde bakvorm (ca. 18 cm diameter) in met wat boter. Leg de onderkant van de bakvorm op een flensje en snijd de zijkanten eraf, opdat het flensje even groot is dan de vorm. Herhaal dit voor alle flensjes.

4
5

Flensjestaart opbouwen

Leg een flensje op de bodem van de springvorm en verdeel er ongeveer 2 eetlepels van het mascarponemengsel over. Leg er een tweede flensje bovenop. Herhaal dit tot alle pannenkoeken op zijn. Eindig met een flensje. Houd nog 3 eetlepels van het mascarponemengsel over en verdeel over het bovenste flensje.

5
6

Haal de flensjestaart uit de vorm en bewaar ze in de koelkast.

6
7

Zeef nog een royale portie cacaopoeder boven de taart en zet ze minstens 4 uur (bij voorkeur een nacht) in de koelkast om op te stijven.

7
8

Tip

Geen fan van koffie-aroma? Voeg een paar druppels vanille-extract toe aan het beslag en je bakt straks heerlijk geurige vanille-pannenkoeken!


Wat zeggen anderen