Glutenvrije Rolbiscuit
Een onweerstaanbare rolbiscuit én zonder gluten? Probeer beslist dit lekkere recept uit met abrikozenvulling, slagroom en vers fruit. Een rolbiscuit vereist een beetje handigheid, maar met onze Look & Cook krijg je zonder moeite het gewenste bakresultaat. Een tip: hou alvast een grote keukenhanddoek bij de hand!
Voeg toe aan receptenboekje

Glutenvrije Rolbiscuit

1

Rolbiscuit maken

Bereid het beslag voor biscuit volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de oven voor op 220°C. Beleg een bakplaat met bakpapier. Strijk het beslag uit op de bakplaat tot een rechthoek van ca. 35 bij 30 cm.

2

Bak de biscuit 6 à 8 minuten op 220°C. Leg de biscuit omgekeerd op een keukenhanddoek met de bakplaat eroverheen. Laat zo afkoelen.

3
Snij de randen van de biscuit recht. Bestrijk de bovenkant volledig met taartvulling abrikozen. Rol de biscuit strak op.
4

Rolbiscuit afwerken

Rooster de amandelschilfers in een droge pan of in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat.

5

Klop de slagroom met de suiker op. Bestrijk de biscuit met slagroom en druk er geroosterde amandelschilfers tegenaan.

6

Verwarm het zakje chocoglazuur au bain-marie tot het glazuur vloeibaar is. Knip er een heel klein hoekje af en giet zigzaglijntjes glazuur over de biscuit.

7

Smelt de afdekgelei met het water in een pannetje of in de microgolfoven. Dompel de rode bessen (of ander fruit) in de afdekgelei en leg het op de taart.

Tip

Amandelschilfers kun je op verschillende manieren roosteren. Gebruik geen vetstof en leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat in de oven tot ze bruin worden. Of rooster ze op een middelhoog vuur in een pan met antiaanbaklaag. Roer ze regelmatig om in de pan zodat ze niet aanbranden.

Glutenvrije rolbiscuit

Voor 4 personen
Voor je rolbiscuit
3 eieren
10 ml water
Voor de afwerking
150 ml slagroom
20 à 25 g suiker
Vers fruit naar keuze, bijvoorbeeld rode bessen
15 ml water
1 zakje Chocoglazuur
Bak- en kookbenodigdheden
Grote keukenhanddoek
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Glutenvrije rolbiscuit

Voor 4 personen
Voor je rolbiscuit
3 eieren
10 ml water
Voor de afwerking
150 ml slagroom
20 à 25 g suiker
Vers fruit naar keuze, bijvoorbeeld rode bessen
15 ml water
1 zakje Chocoglazuur
Bak- en kookbenodigdheden
Grote keukenhanddoek
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Rolbiscuit maken

Bereid het beslag voor biscuit volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de oven voor op 220°C. Beleg een bakplaat met bakpapier. Strijk het beslag uit op de bakplaat tot een rechthoek van ca. 35 bij 30 cm.

2

Bak de biscuit 6 à 8 minuten op 220°C. Leg de biscuit omgekeerd op een keukenhanddoek met de bakplaat eroverheen. Laat zo afkoelen.

3
Snij de randen van de biscuit recht. Bestrijk de bovenkant volledig met taartvulling abrikozen. Rol de biscuit strak op.
4

Rolbiscuit afwerken

Rooster de amandelschilfers in een droge pan of in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat.

5

Klop de slagroom met de suiker op. Bestrijk de biscuit met slagroom en druk er geroosterde amandelschilfers tegenaan.

6

Verwarm het zakje chocoglazuur au bain-marie tot het glazuur vloeibaar is. Knip er een heel klein hoekje af en giet zigzaglijntjes glazuur over de biscuit.

7

Smelt de afdekgelei met het water in een pannetje of in de microgolfoven. Dompel de rode bessen (of ander fruit) in de afdekgelei en leg het op de taart.

Tip

Amandelschilfers kun je op verschillende manieren roosteren. Gebruik geen vetstof en leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat in de oven tot ze bruin worden. Of rooster ze op een middelhoog vuur in een pan met antiaanbaklaag. Roer ze regelmatig om in de pan zodat ze niet aanbranden.


Reacties van anderen