Glutenvrije laagjestaart
Glutenvrij, licht en een tikje feestelijk. Deze taart met fijne lagen licht biscuit, chocolade en heel veel fruit zet je voortaan op je klassiekers-lijstje. De handige mix en een beetje hulp van je keukenmachine zorgen ervoor dat je in geen tijd een superluchtig biscuit bakt. En uiteraard gegarandeerd veilig voor iedereen die gevoelig is voor gluten.
Voeg toe aan receptenboekje

Glutenvrije laagjestaart

1

Voeg alle ingrediënten samen en klop op gedurende 10-15 minuten.

2

Vet een springvorm van 18cm in met bakspray en vul met het beslag. Bak 30 minuten op 180 graden. Laat de biscuit afkoelen en snijd de biscuit 2x horizontaal door zodat je 3 lagen biscuit hebt.

stao
3

Smelt de chocolade, boter en slagroom au bain-marie en roer tot een glad mengsel. Laat een kwartier afkoelen in de koelkast.

stap
4

Smeer een laagje chocoladeganache op de eerste laag biscuit en leg hier stukjes bosvruchten op. Plaats de tweede laag biscuit bovenop de eerste en bedek opnieuw met een laagje ganache en fruit. Plaats de derde laag biscuit er bovenop.

stap
5

Warm de chocoladeganache opnieuw op indien nodig, tot de ganache mooi vloeibaar is. Giet de chocoladeganache over het midden van de bovenste laag biscuit en laat lichtjes afdruipen langs de randen van de taart. Werk af met enkele stukjes fruit bovenop.

stap
6

Tip

Ook een glutenvrije pannenkoekentaart is heerlijk! Bak een stapel glutenvrije pannenkoeken en smeer een laagje ganache op elke pannenkoek. Maak zo een stapel en overgiet met chocoladeganache.

res

Voor 6-8 porties
Voor je biscuit
2 eieren
6 ml water
Voor de afwerking
150g slagroom
250g Aardbeien - bosbessen - frambozen
50g boter
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
res

Voor 6-8 porties
Voor je biscuit
2 eieren
6 ml water
Voor de afwerking
150g slagroom
250g Aardbeien - bosbessen - frambozen
50g boter
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Voeg alle ingrediënten samen en klop op gedurende 10-15 minuten.

2

Vet een springvorm van 18cm in met bakspray en vul met het beslag. Bak 30 minuten op 180 graden. Laat de biscuit afkoelen en snijd de biscuit 2x horizontaal door zodat je 3 lagen biscuit hebt.

stao
3

Smelt de chocolade, boter en slagroom au bain-marie en roer tot een glad mengsel. Laat een kwartier afkoelen in de koelkast.

stap
4

Smeer een laagje chocoladeganache op de eerste laag biscuit en leg hier stukjes bosvruchten op. Plaats de tweede laag biscuit bovenop de eerste en bedek opnieuw met een laagje ganache en fruit. Plaats de derde laag biscuit er bovenop.

stap
5

Warm de chocoladeganache opnieuw op indien nodig, tot de ganache mooi vloeibaar is. Giet de chocoladeganache over het midden van de bovenste laag biscuit en laat lichtjes afdruipen langs de randen van de taart. Werk af met enkele stukjes fruit bovenop.

stap
6

Tip

Ook een glutenvrije pannenkoekentaart is heerlijk! Bak een stapel glutenvrije pannenkoeken en smeer een laagje ganache op elke pannenkoek. Maak zo een stapel en overgiet met chocoladeganache.


Wat zeggen anderen