Glutenvrij wit brood
Heb je een gluten- of lactoseallergie? Dan zet je met dit recept een heerlijk wit brood op tafel. Vijf minuten mengen, en je deeg is al klaar! Bak het daarna in je broodmachine of in de oven. Liever een lactosevrije variant? Vervang gewoon de melk door water.
Voeg toe aan receptenboekje

Glutenvrij wit brood

1

Met de broodmachine

Meet de ingrediënten van het deeg zorgvuldig af. Voeg ze toe aan de broodmachine.
2
Selecteer een programma van ongeveer 2 uur – afhankelijk van hoe bruin je de korst wilt.
3

Met je handen

Doe alle ingrediënten in een kom. Kneed 5 minuten met de hand tot een luchtig deeg.
4
Vet de bakvorm in en giet er het deeg in. Zorg ervoor dat de bakvorm tot ongeveer de helft gevuld is.
5
Bedek met een droge keukenhanddoek. Laat nu rijzen, tot het deeg dubbel zo hoog komt.
6
Verwarm de oven voor op 210 °C.
7
Bak het brood 40 à 45 minuten op 210 °C.

Volg je een lactosevrij dieet? Vervang dan de melk in dit recept door water. Je voegt dan 450 ml water toe, en geen melk. Even lekker!

glutenvrij wit brood

225 ml water
225 ml melk
30 g margarine
10 g zout
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
glutenvrij wit brood

225 ml water
225 ml melk
30 g margarine
10 g zout
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Met de broodmachine

Meet de ingrediënten van het deeg zorgvuldig af. Voeg ze toe aan de broodmachine.
2
Selecteer een programma van ongeveer 2 uur – afhankelijk van hoe bruin je de korst wilt.
3

Met je handen

Doe alle ingrediënten in een kom. Kneed 5 minuten met de hand tot een luchtig deeg.
4
Vet de bakvorm in en giet er het deeg in. Zorg ervoor dat de bakvorm tot ongeveer de helft gevuld is.
5
Bedek met een droge keukenhanddoek. Laat nu rijzen, tot het deeg dubbel zo hoog komt.
6
Verwarm de oven voor op 210 °C.
7
Bak het brood 40 à 45 minuten op 210 °C.

Volg je een lactosevrij dieet? Vervang dan de melk in dit recept door water. Je voegt dan 450 ml water toe, en geen melk. Even lekker!


Wat zeggen anderen