Dit recept geeft letterlijk pit aan je glutenvrije brood. Ideaal om variatie in je dagelijkse boterham te brengen. Met de pitten op de korst krijgt je brood een op-en-top artisanaal uitzicht.
Voeg de ingrediënten samen en meng 5 minuten tot een homogeen deeg.
3
Bakvorm klaarmaken
Vet de bakvorm in en leg het deeg erin. De bakvorm moet tot ongeveer de helft gevuld zijn. Bestrijk het deeg met water en strooi er voor de decoratie nog wat pitten over.
4
Deeg laten rijzen
Bedek het deeg met een droge keukenhanddoek. Laat ongeveer 1 uur rijzen, tot het volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 230 °C.
5
Deeg bakken
Bak het brood ongeveer 50 minuten op 230 °C. Dek het brood af met bakpapier om te voorkomen dat de pitten verbranden.
Voeg de ingrediënten samen en meng 5 minuten tot een homogeen deeg.
3
Bakvorm klaarmaken
Vet de bakvorm in en leg het deeg erin. De bakvorm moet tot ongeveer de helft gevuld zijn. Bestrijk het deeg met water en strooi er voor de decoratie nog wat pitten over.
4
Deeg laten rijzen
Bedek het deeg met een droge keukenhanddoek. Laat ongeveer 1 uur rijzen, tot het volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 230 °C.
5
Deeg bakken
Bak het brood ongeveer 50 minuten op 230 °C. Dek het brood af met bakpapier om te voorkomen dat de pitten verbranden.
Producten klaarzetten
Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.
Deeg maken
Voeg de ingrediënten samen en meng 5 minuten tot een homogeen deeg.
Bakvorm klaarmaken
Vet de bakvorm in en leg het deeg erin. De bakvorm moet tot ongeveer de helft gevuld zijn. Bestrijk het deeg met water en strooi er voor de decoratie nog wat pitten over.
Deeg laten rijzen
Bedek het deeg met een droge keukenhanddoek. Laat ongeveer 1 uur rijzen, tot het volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 230 °C.
Deeg bakken
Bak het brood ongeveer 50 minuten op 230 °C. Dek het brood af met bakpapier om te voorkomen dat de pitten verbranden.
Wat zeggen anderen