Glutenvrij meergranenbrood
Het lekkerste brood maak je gewoon zelf. Dit glutenvrije meergranenbrood is klaar in een handomdraai. Even alle ingrediënten mengen, dan de oven of de broodmachine in en … smullen maar van je overheerlijke resultaat.
Voeg toe aan receptenboekje

Glutenvrij meergranenbrood

1

Met de broodmachine

Meet de ingrediënten van het deeg zorgvuldig af. Voeg ze toe aan de broodmachine.
2
Kies een programma van 2 uur.
3

Met de handen

Doe alle ingrediënten in een mengkom. Kneed 5 minuten met de hand tot een luchtig deeg.
4
Vet de bakvorm in en leg het deeg erin. Zorg ervoor dat de bakvorm tot ongeveer de helft gevuld is.
5
Bedek met een droge keukenhanddoek. Laat nu rijzen, tot het deeg dubbel zo hoog komt.
6
Verwarm de oven voor op 210 °C.
7
Bak het brood vervolgens 40 à 45 minuten.
recept glutenvrij meergranenbrood

450 ml water
10 g zout
30 g margarine
Bak- en kookbenodigdheden
broodmachine of oven en broodbakvorm 24cm
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
recept glutenvrij meergranenbrood

450 ml water
10 g zout
30 g margarine
Bak- en kookbenodigdheden
broodmachine of oven en broodbakvorm 24cm
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Met de broodmachine

Meet de ingrediënten van het deeg zorgvuldig af. Voeg ze toe aan de broodmachine.
2
Kies een programma van 2 uur.
3

Met de handen

Doe alle ingrediënten in een mengkom. Kneed 5 minuten met de hand tot een luchtig deeg.
4
Vet de bakvorm in en leg het deeg erin. Zorg ervoor dat de bakvorm tot ongeveer de helft gevuld is.
5
Bedek met een droge keukenhanddoek. Laat nu rijzen, tot het deeg dubbel zo hoog komt.
6
Verwarm de oven voor op 210 °C.
7
Bak het brood vervolgens 40 à 45 minuten.

Wat zeggen anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 21/08/2021 16:12
cela fait des années que j'utilise la farine multicereales sans gluten et à chaque fois j'attrape un vide entre la croute supérieure et la partie inférieure du pain - c'est très désagreable! j'utilise également d'autres farines Aveve et je n'ai jamais ce phénomène avec les autres farines "normaless qu'est ce qui cloche dans ma manière de procéder? je respecte les quantités et les modalités de fabrication du pain - que dois-je faire pour éviter ce phénomène???? merci de bien vouloir me répondree