Glutenvrij meergranenbrood
Dit glutenvrij meergranenbrood is klaar in een handomdraai. Je mengt alle ingrediënten, zet het in de oven of broodmachine, even bakken en klaar! De glutenvrije meergranenbloem maakt het je extra gemakkelijk.
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert1 Stuks
-
Bereidingstijd< 15 minuten
-
Bevat deze allergenenLactose, Ei, Suiker
Ingrediënten
-
Ingrediënten
-
• 500 g Dibro mix voor glutenvrij meergranenbrood
-
• 450 ml water
-
• 8 g droge gist
-
• 10 g zout
-
• 30 g margarine
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• broodmachine of oven en broodbakvorm 24cmIn winkel beschikbaar
-
Zo maak je het
Met de broodmachine
Meet de ingrediënten van het deeg zorgvuldig af. Voeg ze toe aan de broodmachine.
Kies een programma van 2 uur.
Met de handen
Doe alle ingrediënten in een mengkom. Kneed 5 minuten met de hand tot een luchtig deeg.
Vet de bakvorm in en leg het deeg erin. Zorg ervoor dat de bakvorm tot ongeveer de helft gevuld is.
Bedek met een droge keukenhanddoek. Laat nu rijzen, tot het deeg dubbel zo hoog komt.
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Bak het brood vervolgens 40 à 45 minuten.