Met deze overheerlijke gevulde Turkse broodjes scoor je altijd. De frisse vulling met fetakaas, peterselie en yoghurt doet je zin krijgen in vakantie. Fingerfood om je vingers bij af te likken!
Meng alle ingrediënten voor
het deeg. Kneed 10 minuten
met een keukenrobot.
Of kies het deegprogramma
van de broodmachine.
2
Laat rijzen
Bedek het deeg met
huishoudfolie of een
keukenhanddoek. Laat het
90 minuten rijzen of tot het
volume verdubbeld is.
3
Maak de vulling
Verkruimel de feta in een
kom. Meng er de fijngesneden
peterselie,
de yoghurt, de komijn en
de knoflook door. Kruid
met zwarte peper.
4
Vorm bolletjes
Verdeel het deeg in
16 stukjes van ongeveer
50 g. Maak er mooie
bolletjes
van.
5
Vul de broodjes
Druk de bolletjes plat tot
ronde plakjes. Schep een
theelepel fetavulling op
de onderste helft van elk
plakje.
6
Vouw de bovenhelft eroverheen. Druk de rand goed aan met je vingers.
Beleg een bakplaat met bakpapier. Zet de gevulde broodjes op de plaat met de dichtgevouwen rand naar boven.
7
Bak de broodjes
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk de broodjes met eidooier. Bestrooi ze met sesamzaad. Bak de broodjes 25 minuten op 180 °C. Serveer ze warm.
Geen liefhebber van feta? Vervang die dan gerust door mozzarella.
Meng alle ingrediënten voor
het deeg. Kneed 10 minuten
met een keukenrobot.
Of kies het deegprogramma
van de broodmachine.
2
Laat rijzen
Bedek het deeg met
huishoudfolie of een
keukenhanddoek. Laat het
90 minuten rijzen of tot het
volume verdubbeld is.
3
Maak de vulling
Verkruimel de feta in een
kom. Meng er de fijngesneden
peterselie,
de yoghurt, de komijn en
de knoflook door. Kruid
met zwarte peper.
4
Vorm bolletjes
Verdeel het deeg in
16 stukjes van ongeveer
50 g. Maak er mooie
bolletjes
van.
5
Vul de broodjes
Druk de bolletjes plat tot
ronde plakjes. Schep een
theelepel fetavulling op
de onderste helft van elk
plakje.
6
Vouw de bovenhelft eroverheen. Druk de rand goed aan met je vingers.
Beleg een bakplaat met bakpapier. Zet de gevulde broodjes op de plaat met de dichtgevouwen rand naar boven.
7
Bak de broodjes
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk de broodjes met eidooier. Bestrooi ze met sesamzaad. Bak de broodjes 25 minuten op 180 °C. Serveer ze warm.
Geen liefhebber van feta? Vervang die dan gerust door mozzarella.
Wat zeggen anderen