Speculaas en marsepein, altijd een geslaagd huwelijk. Deze taart is lekker krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen: een onweerstaanbare combinatie. Reserveer je eigen stukje voor het te laat is.
Maak het deeg volgens de instructies op de verpakking. Laat het 20 minuten afkoelen in de koelkast.
2
Rooster de amandelschilfers
Rooster de amandelschilfers zonder vetstof in een antiaanbakpan tot ze beginnen te verkleuren.
3
Rol het deeg uit
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm.
4
Bekleed de taartvorm
Vet de taartvorm in. Leg het deeg in de taartvorm en verwijder het deeg dat over de rand hangt.
5
Rol een 2de plak uit
Rol de deegrestjes weer uit tot een plak van 5 mm dik.
6
Vul de taart
Meng de marsepein met het water. Verdeel dit mengsel over de speculaasbodem. Leg daarop de tweede deegplak.
7
Bak de taart
Bak de speculaastaart 20 minuten op 175 °C.
8
Decoreer de taart
Bestrijk de taart direct na het bakken met abrikozenconfituur. Strooi daarover de amandelschilfers. Laat afkoelen en bestrooi eventueel nog met bloemsuiker.
Maak het deeg volgens de instructies op de verpakking. Laat het 20 minuten afkoelen in de koelkast.
2
Rooster de amandelschilfers
Rooster de amandelschilfers zonder vetstof in een antiaanbakpan tot ze beginnen te verkleuren.
3
Rol het deeg uit
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm.
4
Bekleed de taartvorm
Vet de taartvorm in. Leg het deeg in de taartvorm en verwijder het deeg dat over de rand hangt.
5
Rol een 2de plak uit
Rol de deegrestjes weer uit tot een plak van 5 mm dik.
6
Vul de taart
Meng de marsepein met het water. Verdeel dit mengsel over de speculaasbodem. Leg daarop de tweede deegplak.
7
Bak de taart
Bak de speculaastaart 20 minuten op 175 °C.
8
Decoreer de taart
Bestrijk de taart direct na het bakken met abrikozenconfituur. Strooi daarover de amandelschilfers. Laat afkoelen en bestrooi eventueel nog met bloemsuiker.
Wat zeggen anderen