Gevulde speculaastaart
Speculaas en marsepein, altijd een geslaagd huwelijk. Deze taart is lekker krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen: een onweerstaanbare combinatie. Reserveer je eigen stukje voor het te laat is.
Voeg toe aan receptenboekje

Gevulde speculaastaart

1

Maak speculaasdeeg

Maak het deeg volgens de instructies op de verpakking. Laat het 20 minuten afkoelen in de koelkast.
2

Rooster de amandelschilfers

Rooster de amandelschilfers zonder vetstof in een antiaanbakpan tot ze beginnen te verkleuren.
3

Rol het deeg uit

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm.
4

Bekleed de taartvorm

Vet de taartvorm in. Leg het deeg in de taartvorm en verwijder het deeg dat over de rand hangt.
5

Rol een 2de plak uit

Rol de deegrestjes weer uit tot een plak van 5 mm dik.
6

Vul de taart

Meng de marsepein met het water. Verdeel dit mengsel over de speculaasbodem. Leg daarop de tweede deegplak.
7

Bak de taart

Bak de speculaastaart 20 minuten op 175 °C.
8

Decoreer de taart

Bestrijk de taart direct na het bakken met abrikozenconfituur. Strooi daarover de amandelschilfers. Laat afkoelen en bestrooi eventueel nog met bloemsuiker.

Voor het speculaasdeeg
1 ei
100 g hoeveboter
Voor de vulling
300 g Cake 'n Party Marsepein 50% amandelen
20 ml water
Verder
gekartelde taartvorm ⌀ 17 cm
bloemsuiker
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor het speculaasdeeg
1 ei
100 g hoeveboter
Voor de vulling
300 g Cake 'n Party Marsepein 50% amandelen
20 ml water
Verder
gekartelde taartvorm ⌀ 17 cm
bloemsuiker
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak speculaasdeeg

Maak het deeg volgens de instructies op de verpakking. Laat het 20 minuten afkoelen in de koelkast.
2

Rooster de amandelschilfers

Rooster de amandelschilfers zonder vetstof in een antiaanbakpan tot ze beginnen te verkleuren.
3

Rol het deeg uit

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm.
4

Bekleed de taartvorm

Vet de taartvorm in. Leg het deeg in de taartvorm en verwijder het deeg dat over de rand hangt.
5

Rol een 2de plak uit

Rol de deegrestjes weer uit tot een plak van 5 mm dik.
6

Vul de taart

Meng de marsepein met het water. Verdeel dit mengsel over de speculaasbodem. Leg daarop de tweede deegplak.
7

Bak de taart

Bak de speculaastaart 20 minuten op 175 °C.
8

Decoreer de taart

Bestrijk de taart direct na het bakken met abrikozenconfituur. Strooi daarover de amandelschilfers. Laat afkoelen en bestrooi eventueel nog met bloemsuiker.

Wat zeggen anderen