Gevulde speculaaskoekjes
Maak kennis met een verrassende variatie op de traditionele speculaas. Een romige botervulling met een vleugje koffie en vanille tussen twee koekjes: zo eenvoudig kan het ideale vieruurtje zijn.
Voeg toe aan receptenboekje

Gevulde speculaaskoekjes

1

Maak speculaasdeeg

Maak het deeg volgens de instructies op de verpakking. Laat het 20 minuten afkoelen in de koelkast.
2

Rol het deeg uit

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een plak van 3 mm dik.
3

Steek koekjes uit

Beleg een bakplaat met bakpapier. Steek koekjes uit met een uitsteekvormpje naar keuze en leg ze op de bakplaat.
4

Bak de koekjes

Bak de koekjes 18 minuten op 175 °C. Laat ze afkoelen.
5

Maak de vulling

Roer de boter zacht. Voeg de bloemsuiker toe. Mix 3 minuten op matige snelheid. Voeg de oploskoffie en een paar druppels vanillearoma toe en meng kort. Schep de vulling in een spuitzak.
6

Vul de koekjes

Spuit op de helft van de koekjes een laagje vulling en druk er telkens een tweede koekje tegenaan.

Tip

Vervang de oploskoffie eventueel door een scheutje likeur.


Recept voor 24 koekjes
Voor de speculaas
400 g Aveve Mix voor speculaas
1 ei
100 g hoeveboter
bakplaat
bakpapier
uitsteekvormpjes naar keuze
Voor de vulling
115 g hoeveboter
165 g bloemsuiker
Dr. Oetker Vanillearoma
1 eetlepel oploskoffie
spuitzak
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Recept voor 24 koekjes
Voor de speculaas
400 g Aveve Mix voor speculaas
1 ei
100 g hoeveboter
bakplaat
bakpapier
uitsteekvormpjes naar keuze
Voor de vulling
115 g hoeveboter
165 g bloemsuiker
Dr. Oetker Vanillearoma
1 eetlepel oploskoffie
spuitzak
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak speculaasdeeg

Maak het deeg volgens de instructies op de verpakking. Laat het 20 minuten afkoelen in de koelkast.
2

Rol het deeg uit

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een plak van 3 mm dik.
3

Steek koekjes uit

Beleg een bakplaat met bakpapier. Steek koekjes uit met een uitsteekvormpje naar keuze en leg ze op de bakplaat.
4

Bak de koekjes

Bak de koekjes 18 minuten op 175 °C. Laat ze afkoelen.
5

Maak de vulling

Roer de boter zacht. Voeg de bloemsuiker toe. Mix 3 minuten op matige snelheid. Voeg de oploskoffie en een paar druppels vanillearoma toe en meng kort. Schep de vulling in een spuitzak.
6

Vul de koekjes

Spuit op de helft van de koekjes een laagje vulling en druk er telkens een tweede koekje tegenaan.

Tip

Vervang de oploskoffie eventueel door een scheutje likeur.


Wat zeggen anderen