Gevulde speculaas
Deze gevulde speculaas is de ideale lekkernij voor je sinterklaasfeest. Je hebt alleen een cakevorm nodig die je vult met speculaasdeeg, frangipane en abrikozen. Een leuk alternatief voor traditionele speculaaskoeken en een topcombinatie van smaken en kleuren.
Voeg toe aan receptenboekje

Gevulde speculaas

1

Bereid het speculaasdeeg zoals beschreven op de verpakking en laat een half uurtje rusten in de koelkast.

s
2

Bereid het frangipanebeslag zoals aangegeven op de verpakking.

s
3

Rol de helft van het speculaasdeeg uit tot een rechthoek van 25 bij 15 cm. Spray de cakevorm in met bakspray en bedek de bodem met een laagje speculaasdeeg. Maak een opstaand randje van ongeveer 1,5 cm.

s
4

Spreid een dun laagje abrikozenvulling uit over het speculaasdeeg en verdeel daarover het frangipanebeslag.

s
5

Rol de rest van het speculaasdeeg uit en leg het bovenop het frangipanebeslag. Duw lichtjes aan langs de rand.

s
6

Bestrooi de speculaas met amandelschilfers. Bak 50 minuten op 170 °C.

s
7

Tip

Vervang de abrikozen- en frangipanevulling door amandelspijs (marsepein gemengd met een eiwit). Verminder dan de baktijd met 10 minuten.

r

Voor ongeveer 15 porties
Voor je speculaas
170 g boter
2 eieren
Voor de afwerking
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
r

Voor ongeveer 15 porties
Voor je speculaas
170 g boter
2 eieren
Voor de afwerking
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bereid het speculaasdeeg zoals beschreven op de verpakking en laat een half uurtje rusten in de koelkast.

s
2

Bereid het frangipanebeslag zoals aangegeven op de verpakking.

s
3

Rol de helft van het speculaasdeeg uit tot een rechthoek van 25 bij 15 cm. Spray de cakevorm in met bakspray en bedek de bodem met een laagje speculaasdeeg. Maak een opstaand randje van ongeveer 1,5 cm.

s
4

Spreid een dun laagje abrikozenvulling uit over het speculaasdeeg en verdeel daarover het frangipanebeslag.

s
5

Rol de rest van het speculaasdeeg uit en leg het bovenop het frangipanebeslag. Duw lichtjes aan langs de rand.

s
6

Bestrooi de speculaas met amandelschilfers. Bak 50 minuten op 170 °C.

s
7

Tip

Vervang de abrikozen- en frangipanevulling door amandelspijs (marsepein gemengd met een eiwit). Verminder dan de baktijd met 10 minuten.


Reacties van anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 11/11/2016 10:51
Gemaakt met banaan in plaats van abrikozen( taartvulling )en bestrooid met gemalen noten. Het was heerlijk !!!