Gevulde soezen
Soezen en banketbakkersroom vormen het perfecte stel! Geef de vulling een sinaastoets en je soezen worden onweerstaanbaar. De afwerking met chocolade en geschaafde amandelen maken van je vers gebakken soezen helemaal een guilty pleasure!
Voeg toe aan receptenboekje

Gevulde soezen

1

Bereid het soezendeeg zoals aangegeven op de verpakking. Doe het beslag in een spuitzak en spuit rondjes met diameter 3cm op een met bakpapier bedekte bakplaat.

st1
2

Bak de soezen 30 minuten op 170 graden. Laat ze afkoelen.

3

Bereid de vulling door het sinaasappelsap, de zestes, de melk en de mix voor banketbakkersroom tot een glad geheel te roeren. Laat even opstijven.

4

Klop de slagroom stijf. Roer de sinaasappelcrème even los en spatel de slagroom er onder.

5

Doe het mengsel in een spuitzak met een metalen spuitmondje. Vul de soezen door het spuitmondje in de opening aan de onderkant van de soes te duwen en op je spuitzak te duwen.

st5
6

Leg het zakje chocoladeglazuur 10 minuten in heet water en kneed even door. Doe het glazuur in een kommetje en dip de overige soezen in het chocoladeglazuur ter afwerking.

st6
7

Werk de soezen af met amandelschilfers en strooi er een beetje bloemsuiker over.

st7
8

Tip

Indien je soezen over hebt, kan je deze invriezen in plastiekfolie. Het ontdooien duurt slechts enkele minuten. Om ze opnieuw krokant te maken, plaats je ze enkele minuten terug in een hete oven.

386

Voor 12 soezen
Bak- en kookbenodigdheden
Wegwerp spuitzakken
Voor je soezen
1 ei
100 ml heet water
Voor je vulling
160 g slagroom
240 ml melk
50 g sinaasappelsap en zestes van 1 sinaasappel
Voor de afwerking
Zakje chocoladeglazuur
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
386

Voor 12 soezen
Bak- en kookbenodigdheden
Wegwerp spuitzakken
Voor je soezen
1 ei
100 ml heet water
Voor je vulling
160 g slagroom
240 ml melk
50 g sinaasappelsap en zestes van 1 sinaasappel
Voor de afwerking
Zakje chocoladeglazuur
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bereid het soezendeeg zoals aangegeven op de verpakking. Doe het beslag in een spuitzak en spuit rondjes met diameter 3cm op een met bakpapier bedekte bakplaat.

st1
2

Bak de soezen 30 minuten op 170 graden. Laat ze afkoelen.

3

Bereid de vulling door het sinaasappelsap, de zestes, de melk en de mix voor banketbakkersroom tot een glad geheel te roeren. Laat even opstijven.

4

Klop de slagroom stijf. Roer de sinaasappelcrème even los en spatel de slagroom er onder.

5

Doe het mengsel in een spuitzak met een metalen spuitmondje. Vul de soezen door het spuitmondje in de opening aan de onderkant van de soes te duwen en op je spuitzak te duwen.

st5
6

Leg het zakje chocoladeglazuur 10 minuten in heet water en kneed even door. Doe het glazuur in een kommetje en dip de overige soezen in het chocoladeglazuur ter afwerking.

st6
7

Werk de soezen af met amandelschilfers en strooi er een beetje bloemsuiker over.

st7
8

Tip

Indien je soezen over hebt, kan je deze invriezen in plastiekfolie. Het ontdooien duurt slechts enkele minuten. Om ze opnieuw krokant te maken, plaats je ze enkele minuten terug in een hete oven.


Reacties van anderen