Gevulde-Pasteitjes
Ga de Braziliaanse tour op met deze pastéis de vento: gevulde pasteitjes met gehakt en olijven. Al vele jaren een gesmaakte klassieker, en je proeft meteen waarom. Het smakelijke omhulsel en de rijke vulling: sterke staaltjes van jouw kunnen als kok.
Voeg toe aan receptenboekje

Gevulde-Pasteitjes

1
Pers de knoflookteentjes, snipper de ui en hak de peterselie fijn. Snij de olijven in kleine stukjes. Kruid het gehakt met look, peper en wat zout.
gevulde pasteitjes
2
Stoof de ui aan in wat olie en voeg er het gehakt aan toe. Bak het vlees al roerend. Voeg de olijven toe en laat eventjes meebakken. Haal dan de pan van het vuur en meng er de peterselie onder. Laat alles afkoelen.
gevulde pasteitjes
3
Meng de bloem met het zout en leg je mengsel in een bergje op je werkoppervlak. Maak een kuiltje in het midden en giet er het ei, de olie en de cachaça in. Meng het voorzichtig met de hand en voeg er de helft van het water aan toe. Verwerk de bloem geleidelijk in het deeg, van buiten naar het centrum. Het deeg moet zacht zijn. Is het te stijf? Voeg dan nog wat water toe. Kneed het deeg tot een mooie bol en laat even rusten.
gevulde pasteitjes
4
Verdeel het deeg in twee. Bestuif het werkoppervlak met wat bloem en rol de twee deeghelften uit tot een heel dun deeg. Steek rondjes uit het deeg met een glas. Leg op elk deegrondje een lepel van de gehaktvulling en plooi ze dicht tot halve maantjes. Duw de randen aan met de tanden van een vork.
gevulde pasteitjes
5
Bak de pasteitjes in wat olie tot ze mooi bruin kleuren. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Dien warm op. Lekker met een beetje tabasco erbij.
gevulde pasteitjes

Neem eerst voorzichtig een hap van de ene punt, daarna van de andere punt. Blaas daarna om de pastei af te koelen: zo verbrand je je gehemelte niet. Serveer de pastéis ook met een fris slaatje, als voor- of lunchgerecht.

Logo KVLV

Voor 4-6 mensen
Voor je pasteitjes
250 ml lauw water
3 eetlepels olie
1 ei
1 eetlepel cachaça-rum
snuifje zout
Voor je vulling
500 g gemengd gehakt (varken-rund)
75 g zwarte olijven
1 uit
2 knooflookteentjes
olie
zout
zwarte peper
half bosje peterselie
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Logo KVLV

Voor 4-6 mensen
Voor je pasteitjes
250 ml lauw water
3 eetlepels olie
1 ei
1 eetlepel cachaça-rum
snuifje zout
Voor je vulling
500 g gemengd gehakt (varken-rund)
75 g zwarte olijven
1 uit
2 knooflookteentjes
olie
zout
zwarte peper
half bosje peterselie
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Pers de knoflookteentjes, snipper de ui en hak de peterselie fijn. Snij de olijven in kleine stukjes. Kruid het gehakt met look, peper en wat zout.
gevulde pasteitjes
2
Stoof de ui aan in wat olie en voeg er het gehakt aan toe. Bak het vlees al roerend. Voeg de olijven toe en laat eventjes meebakken. Haal dan de pan van het vuur en meng er de peterselie onder. Laat alles afkoelen.
gevulde pasteitjes
3
Meng de bloem met het zout en leg je mengsel in een bergje op je werkoppervlak. Maak een kuiltje in het midden en giet er het ei, de olie en de cachaça in. Meng het voorzichtig met de hand en voeg er de helft van het water aan toe. Verwerk de bloem geleidelijk in het deeg, van buiten naar het centrum. Het deeg moet zacht zijn. Is het te stijf? Voeg dan nog wat water toe. Kneed het deeg tot een mooie bol en laat even rusten.
gevulde pasteitjes
4
Verdeel het deeg in twee. Bestuif het werkoppervlak met wat bloem en rol de twee deeghelften uit tot een heel dun deeg. Steek rondjes uit het deeg met een glas. Leg op elk deegrondje een lepel van de gehaktvulling en plooi ze dicht tot halve maantjes. Duw de randen aan met de tanden van een vork.
gevulde pasteitjes
5
Bak de pasteitjes in wat olie tot ze mooi bruin kleuren. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Dien warm op. Lekker met een beetje tabasco erbij.
gevulde pasteitjes

Neem eerst voorzichtig een hap van de ene punt, daarna van de andere punt. Blaas daarna om de pastei af te koelen: zo verbrand je je gehemelte niet. Serveer de pastéis ook met een fris slaatje, als voor- of lunchgerecht.


Reacties van anderen