Gevulde omega-3 broodjes met gerookte zalm
Wist je dat omega 3 is niet alleen goed voor je hart en vaten is, maar ook voor je humeur? Neem de proef op de som! Bak zelf omega 3-broodjes en beleg ze met gerookte zalm, kruidenkaas en verse kruiden. Smelt heerlijk weg op je tong...
Voeg toe aan receptenboekje

Gevulde omega-3 broodjes met gerookte zalm

1

Voeg de Mix voor Omega 3-brood en het water samen en kneed 20 minuten met de broodmachine of met de hand. De keukenrobot klaart de klus al in 10 minuten. Bedek vervolgens het deeg met huishoudfolie en laat het 20 à 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.

2

Snij de gerookte zalm fijn. Meng de zalm, ui, kruidenkaas, en room goed door elkaar. Kruid met dille, bieslook en peper.

3

Druk het deeg plat. Verdeel het in 8 stukjes van 100 g en maak er bolletjes van. Druk de bolletjes plat en rol ze uit tot rechthoekjes van 15 bij 10 cm. Is het deeg te stroef, dek het dan af en laat het nog 10 minuten rusten. Rol het daarna verder uit.

4

Breng de vulling aan midden op de 8 deeglapjes. Vouw elk deeglapje dicht tot een rolletje en druk de sluiting van het deeg telkens goed aan. Rol de gevulde deegrolletjes tot langwerpige broodjes.

5

Beleg een bakplaat met bakpapier en leg daar de broodjes op. Dek ze af met folie en laat ze nog 40 minuten rijzen.

6

Verwarm de oven voor op 200 °C. Knip met een schaar een 5-tal hapjes in de rolletjes net voor het bakken. Bak de broodjes in 25 minuten gaar. Serveer ze lauwwarm of volledig afgekoeld.

omega 3 broodjes met gerookte zalm

Voor je deeg
300 ml koud water
Voor je vulling
200 g gerookte zalm
200 g kruidenkaas
1 kleine ui, gesnipperd
75 g room
dille, bieslook, peper
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
omega 3 broodjes met gerookte zalm

Voor je deeg
300 ml koud water
Voor je vulling
200 g gerookte zalm
200 g kruidenkaas
1 kleine ui, gesnipperd
75 g room
dille, bieslook, peper
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Voeg de Mix voor Omega 3-brood en het water samen en kneed 20 minuten met de broodmachine of met de hand. De keukenrobot klaart de klus al in 10 minuten. Bedek vervolgens het deeg met huishoudfolie en laat het 20 à 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.

2

Snij de gerookte zalm fijn. Meng de zalm, ui, kruidenkaas, en room goed door elkaar. Kruid met dille, bieslook en peper.

3

Druk het deeg plat. Verdeel het in 8 stukjes van 100 g en maak er bolletjes van. Druk de bolletjes plat en rol ze uit tot rechthoekjes van 15 bij 10 cm. Is het deeg te stroef, dek het dan af en laat het nog 10 minuten rusten. Rol het daarna verder uit.

4

Breng de vulling aan midden op de 8 deeglapjes. Vouw elk deeglapje dicht tot een rolletje en druk de sluiting van het deeg telkens goed aan. Rol de gevulde deegrolletjes tot langwerpige broodjes.

5

Beleg een bakplaat met bakpapier en leg daar de broodjes op. Dek ze af met folie en laat ze nog 40 minuten rijzen.

6

Verwarm de oven voor op 200 °C. Knip met een schaar een 5-tal hapjes in de rolletjes net voor het bakken. Bak de broodjes in 25 minuten gaar. Serveer ze lauwwarm of volledig afgekoeld.


Reacties van anderen