Gevulde Matlouh
Marokkaanse matlouh-broodjes zijn op zich al heerlijk, maar probeer zeker ook deze gevulde variant met gehakt en paprika. Perfect om vrienden en familie te verrassen met je kookkunsten.
Voeg toe aan receptenboekje

Gevulde Matlouh

1

Vulling maken

Bak de ui, knoflook en paprika in een scheutje olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het gaar. Voeg de groentesaus toe en kruid af naar smaak. Laat de vulling volledig afkoelen.
2

Deeg maken

Meng de mix met de olie en het lauwe water. Kneed 8 minuten met de hand of met een keukenrobot op gemiddelde snelheid, tot je een glad en homogeen deeg hebt. Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen op een warm plekje.
3

Broodjes samenstellen

Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het deeg in 8 bolletjes van ongeveer 100 g. Rol elk bolletje uit met een deegrol tot een ronde plak van ongeveer 5 mm dik.
4

Broodjes vullen

Verdeel de vulling over 4 van de 8 plakjes en laat de buitenranden onbedekt. Leg er een tweede plakje bovenop en druk de randen stevig aan.
5

Laat rusten

Dek opnieuw af met een keukenhanddoek en laat 10 minuten rusten.
6

Bakken

Plaats een koekenpan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur. Bak beide zijden van elke matlouh 2 à 3 minuten in de pan, zonder boter of olie.

Voor 4 stuks
Voor je brooddeeg
10 ml zonnebloemolie
320 ml lauw water
Voor je vulling
1 rode paprika, in stukjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
200 g gehakt
250 g groentesaus Tompuur
olijfolie
peper, zout en ras-el-hanout naar smaak
Bak- en kookbenodigdheden
deegrol
deegsnijder
pan
weegschaal
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 4 stuks
Voor je brooddeeg
10 ml zonnebloemolie
320 ml lauw water
Voor je vulling
1 rode paprika, in stukjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
200 g gehakt
250 g groentesaus Tompuur
olijfolie
peper, zout en ras-el-hanout naar smaak
Bak- en kookbenodigdheden
deegrol
deegsnijder
pan
weegschaal
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Vulling maken

Bak de ui, knoflook en paprika in een scheutje olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het gaar. Voeg de groentesaus toe en kruid af naar smaak. Laat de vulling volledig afkoelen.
2

Deeg maken

Meng de mix met de olie en het lauwe water. Kneed 8 minuten met de hand of met een keukenrobot op gemiddelde snelheid, tot je een glad en homogeen deeg hebt. Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen op een warm plekje.
3

Broodjes samenstellen

Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het deeg in 8 bolletjes van ongeveer 100 g. Rol elk bolletje uit met een deegrol tot een ronde plak van ongeveer 5 mm dik.
4

Broodjes vullen

Verdeel de vulling over 4 van de 8 plakjes en laat de buitenranden onbedekt. Leg er een tweede plakje bovenop en druk de randen stevig aan.
5

Laat rusten

Dek opnieuw af met een keukenhanddoek en laat 10 minuten rusten.
6

Bakken

Plaats een koekenpan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur. Bak beide zijden van elke matlouh 2 à 3 minuten in de pan, zonder boter of olie.

Reacties van anderen