Gevulde focaccia
Deze Italiaanse creatie geeft zijn zuiderse aroma’s pas prijs bij het aansnijden. De krokante korst verbergt een vulling van gedroogde tomaten, gekaramelliseerde uien, mozzarella en parmezaan.
Voeg toe aan receptenboekje

Gevulde focaccia

1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 10 minuten met een keukenrobot of broodbakmachine. Of kneed 15 minuten met de hand.
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Maak de vulling

Snijd de rode uien in halve ringen. Fruit ze 10 minuten in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg een scheutje balsamico en een theelepel honing toe. Laat 10 minuten verder sudderen om de uien te laten karamelliseren. Snijd de tomaten en de mozzarella in stukjes. Meng ze met de parmezaan. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes.
4

Rol het deeg uit

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 3 à 4 mm dik.
5

Vul het deeg

Verdeel de uien, het tomaten-kaasmengsel en de basilicum over het deeg. Vouw de plak op in drieën. Vouw de uiteinden onder de plak. Leg het deeg zo op een met bakpapier beklede bakplaat.
6

Vorm kuiltjes

Bestrijk het deeg met olijfolie en druk er kuiltjes in met de vingers. Bestrooi met Italiaanse kruiden en grof zeezout.
7

Laat rijzen

Dek het deeg af en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
8

Bak de focaccia

Bak de gevulde focaccia 20 minuten op 200 °C.

Voor het deeg
500 g Aveve All-in olijven
4 g Bruggeman droge gist
275 ml water
25 ml olijfolie
Voor de vulling
2 rode uien
100 g parmezaan, geraspt
1 bolletje mozzarella
50 g gedroogde tomaten
Italiaanse kruiden
olijfolie
balsamico
honing
grof zout
blaadjes verse basilicum
Verder
bakplaat
bakpapier
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor het deeg
500 g Aveve All-in olijven
4 g Bruggeman droge gist
275 ml water
25 ml olijfolie
Voor de vulling
2 rode uien
100 g parmezaan, geraspt
1 bolletje mozzarella
50 g gedroogde tomaten
Italiaanse kruiden
olijfolie
balsamico
honing
grof zout
blaadjes verse basilicum
Verder
bakplaat
bakpapier
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 10 minuten met een keukenrobot of broodbakmachine. Of kneed 15 minuten met de hand.
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Maak de vulling

Snijd de rode uien in halve ringen. Fruit ze 10 minuten in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg een scheutje balsamico en een theelepel honing toe. Laat 10 minuten verder sudderen om de uien te laten karamelliseren. Snijd de tomaten en de mozzarella in stukjes. Meng ze met de parmezaan. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes.
4

Rol het deeg uit

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 3 à 4 mm dik.
5

Vul het deeg

Verdeel de uien, het tomaten-kaasmengsel en de basilicum over het deeg. Vouw de plak op in drieën. Vouw de uiteinden onder de plak. Leg het deeg zo op een met bakpapier beklede bakplaat.
6

Vorm kuiltjes

Bestrijk het deeg met olijfolie en druk er kuiltjes in met de vingers. Bestrooi met Italiaanse kruiden en grof zeezout.
7

Laat rijzen

Dek het deeg af en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.
8

Bak de focaccia

Bak de gevulde focaccia 20 minuten op 200 °C.

Wat zeggen anderen