Mix de boter met de suiker en de bruine suiker. Voeg het ei toe en mix tot een glad beslag.
Zeef de bloem met het zout en de bicarbonaat. Mix de bloem kort door het beslag, tot het juist genoeg gemengd is.
Voeg als laatste de chocoladedruppels toe en spatel ze door het deeg.
Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat een half uur rusten in de koelkast.
Maak deegbolletjes van 30 g en druk ze lichtjes plat. Verwarm de oven voor op 190 °C.
Leg de deegkoekjes op een met bakpapier belegde bakplaat. Bak ze 10 à 15 minuten op 190 °C, tot de randjes lichtbruin kleuren. Laat de koekjes afkoelen.
Laat het ijs even op temperatuur komen. Schep een bolletje ijs op een koekje en druk er een ander koekje tegen. Rol de gevulde koekjes eventueel door gekleurde suikerpareltjes.
Vul de koekjes met crème au beurre in plaats van met roomijs. Breng de crème vooraf op smaak met mokka-aroma.
Mix de boter met de suiker en de bruine suiker. Voeg het ei toe en mix tot een glad beslag.
Zeef de bloem met het zout en de bicarbonaat. Mix de bloem kort door het beslag, tot het juist genoeg gemengd is.
Voeg als laatste de chocoladedruppels toe en spatel ze door het deeg.
Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat een half uur rusten in de koelkast.
Maak deegbolletjes van 30 g en druk ze lichtjes plat. Verwarm de oven voor op 190 °C.
Leg de deegkoekjes op een met bakpapier belegde bakplaat. Bak ze 10 à 15 minuten op 190 °C, tot de randjes lichtbruin kleuren. Laat de koekjes afkoelen.
Laat het ijs even op temperatuur komen. Schep een bolletje ijs op een koekje en druk er een ander koekje tegen. Rol de gevulde koekjes eventueel door gekleurde suikerpareltjes.
Vul de koekjes met crème au beurre in plaats van met roomijs. Breng de crème vooraf op smaak met mokka-aroma.
Wat zeggen anderen