Plak suikerdecoratie op je brood vast met kant-en-klare icing. Handig!
Gevuld paasvlechtbrood
Verbaas je tafelgenoten met dit prachtige paasbrood. Het ziet er fantastisch uit én het heeft een verrassing in petto: in het zachte, zoete brood zit een heerlijk frisse citroenroom verstopt.
Voeg toe aan receptenboekje

Gevuld paasvlechtbrood

1

Maak de vulling

Voeg de Mix voor banketbakkersroom, het citroensap, de melk en de geraspte citroenschil samen. Klop tot een gladde room.
2

Kneed het deeg

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met de hand of met een broodmachine. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
3

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
4

Rol het deeg uit

Druk het deeg plat. Rol het uit tot een rechthoek van 25 bij 40 cm.
5

Stel het brood samen

Verdeel het deeg denkbeeldig in de lengte in drie delen. Strijk de banketbakkersroom uit over het middengedeelte. Maak aan weerszijden van de banketbakkersroom evenveel insnijdingen in het deeg zodat je identieke strookjes krijgt. Vouw de boven- en benedenrand van het deeg naar binnen. Vlecht het brood van boven naar beneden: leg om de beurt een strookje van de linkerkant en een van de rechterkant naar het midden.
6

Laat rijzen

Dek het deeg opnieuw af en laat nog 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
7

Bak het brood

Strijk het deeg in met losgeklopt ei en strooi er decoratiesuiker over. Bak het brood 25 minuten op 200 °C. Dek het eventueel af met een stuk bakpapier als het te donker kleurt.
8

Werk af

Versier het brood met Paasconfetti. Plak ze vast met kant-en-klare icing.

Voor 4 - 6 personen
Voor het deeg
250 g AVEVE All-in Zoet wit
125 ml water
Voor de vulling
50 g Cake ‘n Party Mix voor banketbakkersroom
65 ml citroensap
Geraspte schil van 1,5 citroen
100 ml melk
Voor de afwerking:
1 ei
Glanzende decoratiesuiker
Icingpasta gebruiksklaar
Paasconfetti met chocoladevulling
Verder:
1 bakplaat + bakpapier
1 bakplaat + bakpapier
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 4 - 6 personen
Voor het deeg
250 g AVEVE All-in Zoet wit
125 ml water
Voor de vulling
50 g Cake ‘n Party Mix voor banketbakkersroom
65 ml citroensap
Geraspte schil van 1,5 citroen
100 ml melk
Voor de afwerking:
1 ei
Glanzende decoratiesuiker
Icingpasta gebruiksklaar
Paasconfetti met chocoladevulling
Verder:
1 bakplaat + bakpapier
1 bakplaat + bakpapier
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak de vulling

Voeg de Mix voor banketbakkersroom, het citroensap, de melk en de geraspte citroenschil samen. Klop tot een gladde room.
2

Kneed het deeg

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten met de hand of met een broodmachine. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
3

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
4

Rol het deeg uit

Druk het deeg plat. Rol het uit tot een rechthoek van 25 bij 40 cm.
5

Stel het brood samen

Verdeel het deeg denkbeeldig in de lengte in drie delen. Strijk de banketbakkersroom uit over het middengedeelte. Maak aan weerszijden van de banketbakkersroom evenveel insnijdingen in het deeg zodat je identieke strookjes krijgt. Vouw de boven- en benedenrand van het deeg naar binnen. Vlecht het brood van boven naar beneden: leg om de beurt een strookje van de linkerkant en een van de rechterkant naar het midden.
6

Laat rijzen

Dek het deeg opnieuw af en laat nog 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
7

Bak het brood

Strijk het deeg in met losgeklopt ei en strooi er decoratiesuiker over. Bak het brood 25 minuten op 200 °C. Dek het eventueel af met een stuk bakpapier als het te donker kleurt.
8

Werk af

Versier het brood met Paasconfetti. Plak ze vast met kant-en-klare icing.

Reacties van anderen