Rooster de broodjes op de barbecue in plaats van in de grillpan.
Geroosterde kruidenbroodjes met mozzarella
Hier is de gedroomde sidedish bij je barbecue. Vezelrijke witte broodjes gevuld met smeuïge mozzarella, gegrild in kruidenboter en bestrooid met grof zeezout. Pas wel op: waarschijnlijk zijn ze meer in trek dan je vleesbrochettes.
Voeg toe aan receptenboekje

Geroosterde kruidenbroodjes met mozzarella

1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 10 minuten met een broodbakmachine of keukenrobot. Of kneed 15 minuten met de hand. Maak er een bolletje van.
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Vorm 8 bolletjes

Verdeel het deeg in 8 stukjes van 50 g. Maak er bolletjes van.
4

Vul met mozzarella

Druk de bolletjes plat. Leg op elk plakje een stukje mozzarella. Vouw de plakjes dicht en maak ze weer bolvormig. Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de bolletjes daarop en druk ze een beetje plat.
5

Laat rijzen

Dek de bolletjes af met huishoudfolie. Laat ze 25 à 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
6

Bak de broodjes voor

Verwarm de oven voor op 190 °C. Bak de broodjes 10 minuten op 190 °C.
7

Rooster de broodjes

Smelt een klontje kruidenboter in een grillpan. Rooster de broodjes 2 minuten op elke kant. Haal ze uit de pan en leg op ieder broodje nog een klontje kruidenboter. Bestrooi met grof zeezout.

Tip

Rooster de broodjes op de barbecue in plaats van in de grillpan.


Recept voor 8 broodjes
Voor het deeg
250 g Aveve All-in vezelwit
3 g Bruggeman droge gist
160 ml water
Verder
1 bolletje mozzarella
bakplaat
bakpapier
kruidenboter
grof zout
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Recept voor 8 broodjes
Voor het deeg
250 g Aveve All-in vezelwit
3 g Bruggeman droge gist
160 ml water
Verder
1 bolletje mozzarella
bakplaat
bakpapier
kruidenboter
grof zout
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 10 minuten met een broodbakmachine of keukenrobot. Of kneed 15 minuten met de hand. Maak er een bolletje van.
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Vorm 8 bolletjes

Verdeel het deeg in 8 stukjes van 50 g. Maak er bolletjes van.
4

Vul met mozzarella

Druk de bolletjes plat. Leg op elk plakje een stukje mozzarella. Vouw de plakjes dicht en maak ze weer bolvormig. Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de bolletjes daarop en druk ze een beetje plat.
5

Laat rijzen

Dek de bolletjes af met huishoudfolie. Laat ze 25 à 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
6

Bak de broodjes voor

Verwarm de oven voor op 190 °C. Bak de broodjes 10 minuten op 190 °C.
7

Rooster de broodjes

Smelt een klontje kruidenboter in een grillpan. Rooster de broodjes 2 minuten op elke kant. Haal ze uit de pan en leg op ieder broodje nog een klontje kruidenboter. Bestrooi met grof zeezout.

Tip

Rooster de broodjes op de barbecue in plaats van in de grillpan.


Wat zeggen anderen