Spinnentaart
Halloweenfeestje? Dan mag een spinnenwebtaart niet ontbreken. Monsters en heksen laten geen kruimel verloren gaan van deze toptaart. De combinatie van zachte biscuit met zoete banketbakkersroom en icing is dan ook megalekker.
Voeg toe aan receptenboekje

Spinnentaart

1

Biscuit bakken

Voeg alle ingrediënten voor de biscuit samen en klop het geheel 10 minuten op hoogste snelheid op. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Spinnentaart
2
Vet je taartvorm goed in. Vul de vorm met het beslag.
Spinnentaart
3
Bak de biscuit 20 minuten op 180 °C. Laat afkoelen op een rooster.
4

Banketbakkersroom maken

Voeg de mix en de melk samen. Klop tot een gladde room en laat opstijven in de koelkast.
5

Taart samenstellen

Draai de biscuit om, met de vlakke kant naar boven. Snijd de taart horizontaal doormidden met een taartzaag.
Spinnentaart
6
Vul een spuitzak met de banketbakkersroom. Spuit de room gelijkmatig op de onderhelft en leg de bovenhelft erop.
Spinnentaart
7
Meng de icingpasta met een beetje water tot je een vloeibare icing hebt. Laat de smeltchocolade smelten. Meng een deel van de vloeibare icing met gesmolten chocolade. Bedek je taart met een laag bruine icing.
Spinnentaart
8
Doe de witte icing in een spuitzak. Teken daarmee een spiraal op je taart. Trek met een mesje lijnen door de icing om een spinnenweb-effect te krijgen
Spinnentaart

Zorg ervoor dat je icing vloeibaar genoeg is, zo krijg je het mooiste resultaat.

Spinnentaart

Voor 1 taart van dia 28cm
Bak- en kookbenodigdheden
Wegwerpspuitzakken
Voor de afwerking
100 g smeltchocolade puur
250 g icingpasta gebruiksklaar
Voor je biscuit
20 ml water
3 eieren
Voor je vulling
495 g koude melk
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Spinnentaart

Voor 1 taart van dia 28cm
Bak- en kookbenodigdheden
Wegwerpspuitzakken
Voor de afwerking
100 g smeltchocolade puur
250 g icingpasta gebruiksklaar
Voor je biscuit
20 ml water
3 eieren
Voor je vulling
495 g koude melk
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Biscuit bakken

Voeg alle ingrediënten voor de biscuit samen en klop het geheel 10 minuten op hoogste snelheid op. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Spinnentaart
2
Vet je taartvorm goed in. Vul de vorm met het beslag.
Spinnentaart
3
Bak de biscuit 20 minuten op 180 °C. Laat afkoelen op een rooster.
4

Banketbakkersroom maken

Voeg de mix en de melk samen. Klop tot een gladde room en laat opstijven in de koelkast.
5

Taart samenstellen

Draai de biscuit om, met de vlakke kant naar boven. Snijd de taart horizontaal doormidden met een taartzaag.
Spinnentaart
6
Vul een spuitzak met de banketbakkersroom. Spuit de room gelijkmatig op de onderhelft en leg de bovenhelft erop.
Spinnentaart
7
Meng de icingpasta met een beetje water tot je een vloeibare icing hebt. Laat de smeltchocolade smelten. Meng een deel van de vloeibare icing met gesmolten chocolade. Bedek je taart met een laag bruine icing.
Spinnentaart
8
Doe de witte icing in een spuitzak. Teken daarmee een spiraal op je taart. Trek met een mesje lijnen door de icing om een spinnenweb-effect te krijgen
Spinnentaart

Zorg ervoor dat je icing vloeibaar genoeg is, zo krijg je het mooiste resultaat.


Reacties van anderen