Frangipanetaart met peren
Hou je van frangipane, maar wil je ook eens variatie proberen? Hier vind je het recept voor frangipanetaart met peren. Het kruimeldeeg en het frangipanebeslag ken je al, maar dankzij de verrassende perenvulling lijkt het alsof je de frangipanetaart heruitvindt. En opnieuw voor de allereerste keer proeft.
Voeg toe aan receptenboekje

Frangipanetaart met peren

1

Maak het kruimeldeeg volgens de instructies op de verpakking. Laat 15 minuten rusten in de koelkast.

2

Vet de taartvorm in. Strooi bloem op je werkvlak. Verwarm je oven voor op 180 °C.

3

Rol het deeg open tot het een paar millimeter dik is. Leg het in de taartvorm.

4

Maak het frangipanebeslag volgens de instructies op de verpakking.

5

Smeer een dun laagje frangipanebeslag op de taartbodem, vervolgens de perenvulling. Voeg daarna de rest van het frangipanebeslag toe.

6

Strooi amandelschilfers over de taart.

7
Bak de taart ongeveer 1 uur op 180 °C, tot ze lichtbruin is.
Frangipanetaart met peren

Voor je kruimeldeeg
65 g harde boter
1 eidooier
Voor het frangipanebeslag
150 g malse boter
3 eieren
Voor je vulling en afwerking
potje taartvulling (peer)
Bak- en kookbenodigdheden
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Frangipanetaart met peren

Voor je kruimeldeeg
65 g harde boter
1 eidooier
Voor het frangipanebeslag
150 g malse boter
3 eieren
Voor je vulling en afwerking
potje taartvulling (peer)
Bak- en kookbenodigdheden
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak het kruimeldeeg volgens de instructies op de verpakking. Laat 15 minuten rusten in de koelkast.

2

Vet de taartvorm in. Strooi bloem op je werkvlak. Verwarm je oven voor op 180 °C.

3

Rol het deeg open tot het een paar millimeter dik is. Leg het in de taartvorm.

4

Maak het frangipanebeslag volgens de instructies op de verpakking.

5

Smeer een dun laagje frangipanebeslag op de taartbodem, vervolgens de perenvulling. Voeg daarna de rest van het frangipanebeslag toe.

6

Strooi amandelschilfers over de taart.

7
Bak de taart ongeveer 1 uur op 180 °C, tot ze lichtbruin is.

Reacties van anderen