Frangipanetaart
Fan van frangipane? Natuurlijk wel! Frangipanetaart is een klassieker onder de taarten. En je maakt ze helemaal zelf, volgens de regels van de kunst. Heerlijk om jong en oud te plezieren. En om zelf van mee te genieten, uiteraard. Hier met dat kruimeldeeg en het frangipanebeslag!
Voeg toe aan receptenboekje

Frangipanetaart

1

Kruimeldeeg maken

Voeg het ei en de boter bij de Mix voor Kruimeldeeg. Kneed tot een glad deeg. Laat 15 minuten rusten in de koelkast.

frangipanebeslag
2

Vet de taartvorm in. Strooi bloem op je werkvlak. Hou één vijfde van je deeg opzij voor de afwerking.

kruimeldeeg
3

Rol de rest van het deeg open tot het een paar millimeter dik is. Leg het in de taartvorm.

kruimeldeeg
4
Smeer een dun laagje abrikozenvulling op de kruimeldeegbodem.
kruimeldeeg
5

Frangipanebeslag maken

Verwarm de oven voor op 180 °C.

sfeer
6

Roer de boter zacht. Voeg er achtereenvolgens de eieren en de Mix voor Frangipane aan toe. Blijf minstens 5 minuten roeren.

frangipanebeslag
7

Taart bakken

Vul de taartvorm met frangipanebeslag.

kruimeldeeg
8

Rol het resterende kruimeldeeg dun uit. Snij er lange reepjes van. En maak er een raster mee op de taart.

kruimeldeeg
9

Bak de taart ongeveer 1 uur op 180 °C, tot ze lichtbruin is. Laat ze daarna afkoelen.

kruimeldeeg
10

Taart afwerken

Verwarm 3 eetlepels afdekgelei met 1 eetlepel water in een pannetje. Smeer daarvan een dun laagje over je taart.

kruimeldeeg
11

Verwarm je zakje gebakglazuur in de microgolfoven of au bain-marie. Knip het daarna open, en bedek de taart met glazuur.

kruimeldeeg

Als je de kruimeldeegbodem met frangipanebeslag vult, schep dan wat beslag weg van het midden van de taart. Zo vermijd je dat je taart te bol wordt.

frangipanecakejes

Voor je kruimeldeeg
130 g harde boter
1 ei
Voor je frangipanebeslag
100 g malse boter
2 eieren
Voor je vulling en afwerking
1 zakje gebakglazuur (wit)
1 eetlepel water
Bak- en kookbenodigdheden
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
frangipanecakejes

Voor je kruimeldeeg
130 g harde boter
1 ei
Voor je frangipanebeslag
100 g malse boter
2 eieren
Voor je vulling en afwerking
1 zakje gebakglazuur (wit)
1 eetlepel water
Bak- en kookbenodigdheden
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kruimeldeeg maken

Voeg het ei en de boter bij de Mix voor Kruimeldeeg. Kneed tot een glad deeg. Laat 15 minuten rusten in de koelkast.

frangipanebeslag
2

Vet de taartvorm in. Strooi bloem op je werkvlak. Hou één vijfde van je deeg opzij voor de afwerking.

kruimeldeeg
3

Rol de rest van het deeg open tot het een paar millimeter dik is. Leg het in de taartvorm.

kruimeldeeg
4
Smeer een dun laagje abrikozenvulling op de kruimeldeegbodem.
kruimeldeeg
5

Frangipanebeslag maken

Verwarm de oven voor op 180 °C.

sfeer
6

Roer de boter zacht. Voeg er achtereenvolgens de eieren en de Mix voor Frangipane aan toe. Blijf minstens 5 minuten roeren.

frangipanebeslag
7

Taart bakken

Vul de taartvorm met frangipanebeslag.

kruimeldeeg
8

Rol het resterende kruimeldeeg dun uit. Snij er lange reepjes van. En maak er een raster mee op de taart.

kruimeldeeg
9

Bak de taart ongeveer 1 uur op 180 °C, tot ze lichtbruin is. Laat ze daarna afkoelen.

kruimeldeeg
10

Taart afwerken

Verwarm 3 eetlepels afdekgelei met 1 eetlepel water in een pannetje. Smeer daarvan een dun laagje over je taart.

kruimeldeeg
11

Verwarm je zakje gebakglazuur in de microgolfoven of au bain-marie. Knip het daarna open, en bedek de taart met glazuur.

kruimeldeeg

Als je de kruimeldeegbodem met frangipanebeslag vult, schep dan wat beslag weg van het midden van de taart. Zo vermijd je dat je taart te bol wordt.


Wat zeggen anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 10/07/2020 12:32
Super lekkere taart en heel leuk om te maken!!!