Frangipanetaart
De lekkerste frangipanetaart maak je natuurlijk zelf. Met kruimeldeeg, frangipanebeslag en abrikozenvulling als hoofdingrediënten kan het niet anders dan een toptaart worden. Handig: onze Aveve mix voor Kruimeldeeg en Aveve mix voor Frangipane zorgen ervoor dat je taart extra lekker wordt! Altijd een succes om te serveren aan zowel jong als oud.
-
MoeilijkheidsgraadMedium
-
Serveert1 Stuks
-
Bereidingstijd30 - 45 minuten
-
Bevat deze allergenenLactose, Ei, Suiker
Ingrediënten
-
Voor je kruimeldeeg
-
• 330 g Aveve Mix voor Kruimeldeeg
-
• 130 g harde boter
-
• 1 ei
-
-
Voor je frangipanebeslag
-
• 250 g Aveve Mix voor Frangipane
-
• 100 g zachte boter
-
• 2 eieren
-
-
Voor je vulling en afwerking
-
• 1 pot Dibro taartvulling abrikoos
-
• 3 tablespoon(s) afdekgelei (abrikoos)
-
• 1 zakje gebakglazuur (wit)
-
• 1 tablespoon(s) water
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• oven
-
• taartvorm Ø 26 cm
-
• deegrol
-
Zo maak je het
Kruimeldeeg maken
Voeg het ei en de boter bij de Mix voor Kruimeldeeg. Kneed tot een glad deeg. Laat 15 minuten rusten in de koelkast.
Vet de taartvorm in. Strooi bloem op je werkvlak. Hou één vijfde van je deeg opzij voor de afwerking.
Rol de rest van het deeg open tot het een paar millimeter dik is. Leg het in de taartvorm.
Smeer een dun laagje abrikozenvulling op de kruimeldeegbodem.
Frangipanebeslag maken
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Roer de boter zacht. Voeg er achtereenvolgens de eieren en de Mix voor Frangipane aan toe. Blijf minstens 5 minuten roeren.
Taart bakken
Vul de taartvorm met frangipanebeslag.
Rol het resterende kruimeldeeg dun uit. Snij er lange reepjes van. En maak er een raster mee op de taart.
Bak de taart ongeveer 1 uur op 180 °C, tot ze lichtbruin is. Laat ze daarna afkoelen.
Taart afwerken
Verwarm 3 eetlepels afdekgelei met 1 eetlepel water in een pannetje. Smeer daarvan een dun laagje over je taart.
Verwarm je zakje gebakglazuur in de microgolfoven of au bain-marie. Knip het daarna open, en bedek de taart met glazuur.
Als je de kruimeldeegbodem met frangipanebeslag vult, schep dan wat beslag weg van het midden van de taart. Zo vermijd je dat je taart te bol wordt.