Fougasse op basis van all-in zuurdesem
Deze Provençaalse specialiteit zal niemand koud laten: als verse broodjes uit de oven niet overtuigend genoeg zijn, dan trekken de stukjes salami zelfs de strengste critici over de streep! Eventjes weer in Zuid-Frankrijk vertoeven met dit gemakkelijke recept, wie kan het daar nu niet mee eens zijn?
Voeg toe aan receptenboekje

Fougasse op basis van all-in zuurdesem

1
Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand, of 10 minuten met de keukenrobot. Snijd de salami in stukjes en voeg ze op het einde toe. Bedek het met huishoudfolie en laat 25 minuten rijzen op kamertemperatuur.
2
Druk het deeg plat en verdeel het in 9 à 10 stukken van ongeveer 100g. Maak elk stuk bolvormig en laat het nog 15 minuten rijzen. Rol de deegbollen ovaal uit en leg op een met bakpapier belegde bakplaat. Bedek opnieuw met folie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3
Bestrijk de broden halverwege deze rijstijd met ei of olijfolie en bestuif ze met wat meel. Maak vervolgens insnijdingen met een scherp mes.
4
Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de fougasse 15 à 20 minuten.
Fougasse op basis van all-in zuurdesem

voor 9 à 10 stuks
Voor je deeg
25 ml olijfolie
300 ml water
Voor je vulling
170g salami
Bak- en kookbenodigdheden
broodmachine of keukenrobot (optioneel)
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Fougasse op basis van all-in zuurdesem

voor 9 à 10 stuks
Voor je deeg
25 ml olijfolie
300 ml water
Voor je vulling
170g salami
Bak- en kookbenodigdheden
broodmachine of keukenrobot (optioneel)
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand, of 10 minuten met de keukenrobot. Snijd de salami in stukjes en voeg ze op het einde toe. Bedek het met huishoudfolie en laat 25 minuten rijzen op kamertemperatuur.
2
Druk het deeg plat en verdeel het in 9 à 10 stukken van ongeveer 100g. Maak elk stuk bolvormig en laat het nog 15 minuten rijzen. Rol de deegbollen ovaal uit en leg op een met bakpapier belegde bakplaat. Bedek opnieuw met folie en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3
Bestrijk de broden halverwege deze rijstijd met ei of olijfolie en bestuif ze met wat meel. Maak vervolgens insnijdingen met een scherp mes.
4
Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de fougasse 15 à 20 minuten.

Wat zeggen anderen