Focaccia van olijvenbrood
Focaccia van olijvenbrood? Dat is een knap staaltje zuiderse kookkunst. Lekker luchtig, omdat je het brood verschillende keren laat rijzen. Versieren doe je met heerlijk gekruide feta en verse tomaatjes. Het ziet er prachtig uit en het smaakt heerlijk af. Buon appetito!
Voeg toe aan receptenboekje

Focaccia van olijvenbrood

1

Deeg maken

Meng alle ingrediënten voor het deeg. Kneed 20 minuten met de hand of met een broodmachine. Of 10 minuten met een keukenrobot.
2
Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3
Druk het deeg plat en verdeel het in 8 gelijke delen van ongeveer 100 g. Rol elk stuk ovaal uit tot een lengte van ongeveer 15 cm.
4
Vet de bakplaat in, of bekleed ze met bakpapier. Leg de deegstukken op de plaat, en bedek ze met huishoudfolie. Laat 15 minuten rijzen op kamertemperatuur.
5

Focaccia afwerken

Strijk het deeg in met olijfolie. Druk er met je vingertoppen kuiltjes in.
6
Snij de kerstomaten in tweeën en verkruimel de feta.
7
Meng de feta met olijfolie en kruid met rozemarijn, tijm en zwarte peper.
8
Vul de kuiltjes in het deeg afwisselend met feta en halve tomaatjes. Druk goed aan.
9
Bedek het deeg opnieuw met huishoudfolie en laat nog 15 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
10
Bak de focaccia’s 15 à 20 minuten.

Serveer de focaccia’s lauwwarm.

focaccia van olijvenbrood

Voor je deeg
300 ml water
20 ml olijfolie
Voor je afwerking
150 g fetakaas
16 kerstomaatjes
3 eetlepels olijfolie
rozemarijn
tijm
zwarte peper
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
focaccia van olijvenbrood

Voor je deeg
300 ml water
20 ml olijfolie
Voor je afwerking
150 g fetakaas
16 kerstomaatjes
3 eetlepels olijfolie
rozemarijn
tijm
zwarte peper
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Deeg maken

Meng alle ingrediënten voor het deeg. Kneed 20 minuten met de hand of met een broodmachine. Of 10 minuten met een keukenrobot.
2
Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3
Druk het deeg plat en verdeel het in 8 gelijke delen van ongeveer 100 g. Rol elk stuk ovaal uit tot een lengte van ongeveer 15 cm.
4
Vet de bakplaat in, of bekleed ze met bakpapier. Leg de deegstukken op de plaat, en bedek ze met huishoudfolie. Laat 15 minuten rijzen op kamertemperatuur.
5

Focaccia afwerken

Strijk het deeg in met olijfolie. Druk er met je vingertoppen kuiltjes in.
6
Snij de kerstomaten in tweeën en verkruimel de feta.
7
Meng de feta met olijfolie en kruid met rozemarijn, tijm en zwarte peper.
8
Vul de kuiltjes in het deeg afwisselend met feta en halve tomaatjes. Druk goed aan.
9
Bedek het deeg opnieuw met huishoudfolie en laat nog 15 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
10
Bak de focaccia’s 15 à 20 minuten.

Serveer de focaccia’s lauwwarm.


Reacties van anderen